İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mysql Türkçe karakter sorunu

rserit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar,
Bir Asp sistemi geliştiriyorum. Mysql desteği var. Etkin olduğunda Türkçe karakter sıkıntısı oluyor. Ancak 2 günden beri denemediğim şey kalmadı. Karşılaştırma alanlarını utf8, latin1, latin5 yapmama rağmen olmadı. ş ve ı yerine ? işareti çıkıyor. Diğerleri iyi.
Bunu nasıl çözebilirim?
Teşekkürler.

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Aşağıdaki kodlarla MySQL den sağlıklı şekilde Türkçe karakterli veriyi alabilirsiniz.

Kod:
'# Metod 1
Baglanti.Open = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; server=localhost; port=3306; UID=kullanici_adi; pwd=sifre; db=database_adi; stmt=SET NAMES 'Latin5'"

'#Metod 2
Baglanti.Open = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; server=localhost; port=3306; UID=kullanici_adi; pwd=sifre; db=database_adi"
Baglanti.Execute "SET NAMES 'latin5'"
Baglanti.Execute "SET CHARACTER SET latin5"
Baglanti.Execute "SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'"

rserit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Baglanti.asp'de şu şekilde:
Kod:
Baglanti.Open "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver};SERVER="&myserver&";UID="&mykadi&";pwd="&mysifre&";db="&dbname&";option=16387;stmt=SET NAMES 'latin5';"

Bir de, karakter seti latin5, karşılaştırmayı latin5_turkish_ci yapmıştım, aşağıdaki gibi:
EkranGoeruentuesue1.png

Bu şekilde içeri aktardım. Yanlış bir şey var mıydı?

rserit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu arada, veri tabanım access idi. Ben bunu sql'e çevirdim. Sonradan içeri aktarma işlemi yaptım. Çevirmede sıkıntı olacağını sanmıyorum, en azından araştırmalarım öyle söylüyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.