İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

mysql_pconnect ile ilgili bir soru

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
mysql_pconnect kullanımı ile ilgili bir sorum var.

mysql_pconnect kullanırken bağlantılar kalıcı bir şekilde oluşuyor. Peki sunucu performansı düşük ve online sayısı çok ise bu kalıcı bağlantıların çokluğundan dolayı mysql durur mu ?

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
mysql_pconnect zaten sürekli bağlan-bağlantıyı kes tarzı kullanımları engelleyerek sürekli baglantı oluşturup performans artırmak için var, yani sorunuzda mysql_connect değilde mysql_pconnect kullanımının cevabı var. Ama bence yük olan bağlantı değil, kasan sorgulardır

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
kalıcı bağlantılar ile amacın performans arttırımı olduğu konusunda bilgim var da.. Açıkça merak ettiğim o değildi. Galiba tam olarak ifade edemedim ya da ben cevabı anlayamadım. Benim merak ettiğim daha çok sunucu ile ilişkisi.

bir örnek vereyim. pconnect ile kalıcı bağlantı sağlıyoruz ve online kullanıcı yani kalıcı bağlantı sayımız 100 olsun. Ancak sunucumız çok dandik bir makina olduğu için 100 kalıcı bağlantıyı kaldıramıyor (Hiç bir sayfada bağlantı dışında bir sorgu olmadığını düşünüyoruz) çünkü bir sınırlaması var. Sunucularda böyle bir sınırlama var mıdır ? Var diye biliyorum... Peki böyle bir durumda ne yapıyor, galiba mysql'yi durduruyor. Peki bu durumda pconnect değilde connect ile bağlantı sağlıyor olsaydık gene mysql durur muydu yoksa sunucu kasar vaziyette mi olur du ?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
mysql_pconnect çok sayıda kullanıcınız varsa sorun yaratır.
her yeni kullanıcıya bir bağlantı açılır ve o bağlantı açık tutulur, böyle olunca bir süre sonra mysql de tanımladığınız bağlantı sayısı yetersiz kalır ve yeni bağlantılar kabul edilmez, kullanıcılar bağlantı hatası almaya başlarlar.

mysql_pconnect daha çok intranet yani ofis içi uygulamalar için kullanılır. Ofiste bağlanacak kişi sayısı belli olduğu için sorun oluşmaz.

Sorunuza gelince, mysql durmaz ama kullanıcılar mysql e bağlanamazlar. internet ortamında mysql_connect kullanmanızı öneririm.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
/etc/my.cnf içinde max_connections var bu değerden büyüğü için mysql bağlantı yapmaz

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
İyinet ve Selim her ikinize de teşekkür ederim. Demekki vardığım sonuç doğru. Connect her ne kadar sunucu yoruyor olsa da yüksek hitli sitelerde connect kullanmak en mantıklısı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.