İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

nameserver ip

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
şimdi 3 tane ipi aldım

bi mail ip var ki buna hede.domainim.com gibi bi subhost mudur nedir artık ondan eklendi hostname oldu sonra da ns leri register ettim ve bu ana nameserver ipsi için

ns1.domainim.com 1.77.12.145
ns2.domainim.com 1.77.12.146

diye girdim kayıtta.

şimdi benim bi tane daha ip hakkım var ama şöyle bi durum var. şimdi ben başka domainimi nasıl yönlendiricem? bu ana ipye yönlenmesin istiyorum o farklı bi ipde olsun istiyorum. o ikinci domain için de

ns1.ikincidomain.com 1.77.12.144
ns2.ikincidomain.com 1.77.12.147

yaptım tabi çalışmıyo internal server error alıyorum. diğerine yani domainimin nslerine ayarladım yine olmuyo çünkü bu ikinci domaini whmden öteki ipye koydum.

ne yapmam lazım acaba bunu nasıl ayarlıcam? sitenin ipsini deiştir dediğimde de bu sefer 144 ya da 147 seçtirmiyo.

sistem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
biraz karışık gibi yazmışınız ama anladıgım kadarı ile

ns1.domainim.com 1.77.12.145
ns2.domainim.com 1.77.12.146

name serverlerinde aynı şekilde ikinci yönlenmesin istedigniz Domaine girin
ve ikinci domainin DNS ayarlarından A kaydına yönlenmesini istediginiz İP yi gireceksiniz.

bu kadar.

açıklamanızı yanlış anlamışta olabilirim.

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
ILKIP
IKINCIIP
UCUNCUIP

NS1.hedehodo.com ILKIP
NS2.hedehodo.com IKINCIIP

SITE-1 (NS1. NS2. yap name serverleri)
ILK IP

SITE-2 (NS1. NS2. yap name serverleri)
UCUNCUIP

hostname:

HEBELE.hedehodo.com
ILKIP

çalışmıyorsa, edit dns zone den kontrol et A record ekli mi NS lere...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
WHM'de account menusu altinda, Change Site IP Address var. Oradan IP degistirebilecegin gibi, ilk defa yaratirken domaini, account bilgilerini yazdigin bolumde, dedicated ip adresi tanimliyim mi gibi bir checkbox var onu isaretlemen gerekir.

Herkes icin farkli nameserver tanimlamana gerek yok. Nameserver, domainlerinin bulundugun servera fiziksel yonlenimlerini saglar. Farkli ip verince nameserverlarina farkli davranis icinde bulunmazlar, sonucta butun ip adresleri o makinanin.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
birinci domainin domain hostunu şöyle yaptım

ns1.domainim.com - birinci ip
ns2.domainim.com - ikinci ip

ikincisine de bu şekilde yaptım.

ns1.ikincidomainim.com - birinci ip
ns1.ikincidomainim.com - ikinci ip

üçüncü ipyi napıyorum anlamadım pek :eek:

(ns1.domainim.com failed oldu)

abacus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tam olarak nereye ulasmaya calistigin hakkinda bir fikir edinemedim , ama bu anlattigin sekillerde 3.ip 'yi birsey yapmana gerek yok , suan ki yaptiklarini donelersek ;
-------------------------------------------------------------------------
-2 tane domainin var ve bu 2 tane domaine acilmis nameservler var. ns1.birincidomain.com ns2.birincidomain.com / digeride : ns1.ikincidomain.com , ns2.ikincidomain.com

Ayni zamanda bu 2nameserv'in tanimlandigi ip'lerin var.
--------------------------------------------------------------------------
Simdi senin anlatmak istediginden ben sunu cikardim, sanirim sunucunun default olarak uzerinde gelen 3 tane ip'si var. sen 2 nameserv icin 2 tane ip'i tanimlamissin , simdi elinde 1 ip bosta kaldi bunu nereye tanimlayacagim diyorsun , bunu bir yere tanimlamana luzum yok , bu sekilde sistemin hazir durumda.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yardımlar için teşekkürler. sorun halloldu fakat ikinci siteyi de ben aynı yere aldım fakat şöyle ki

ns1.domainim.com
birinci ip

ns2.domainim.com
ikinci ip

şeklinde ayarlı ya bu ikinci domaini ben ikinci ip ye koydum. bu da şimdi dbe formdan aldığım bilgileri girmiyo. birinci ipde olan sitelerde sorun yok.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.