Cahil' Alıntı:
Diğer yandan YOKTUR un bahsettiği "sevgi sitesi açıyorlar ;
önce pembe renkli bir Nuke tasarımı sonra blockları koyuyorlar yada
döviz kuru, tc kimlik no, yemek tarifleri,gazeteler,bedava sms,manken resimleri,komik flash animasyonlar,sms sözleri vesaire vesaire....bunlardan kime ne kazanmış ki " sözlerine katılmıyorum.
Çünkü bu tip sitelere giren kişiler amatör kullanıcılar. Sayfada bir başka arkadaşlık, sevgi, e-kart site reklamı gördülermi meraktan tıklayıp o siteye dalıyorlar, belki yüksek bid leri yok ama, şuna emin olun ki tıklama oranları çok yüksektir. o Sitenin hiti varsa ve webmasteri akıllı biri ise, araya bir kaç sağlık sayfası, turizm sayfası sıkıştırır, dünyanın parasını kazanır.
Ben kendimden örnek vermek istiyorum.
Benimde bir sevgi sitem var iyi kötü hitide var.
100tık için 2$ alıyorum.Çünkü reklamlar
kalitesiz.
Sitede çıkan reklamları kaliteleştirmek adına keyword ve descriptiona pahalı kelimeleride ekledim vakti zamanında.Bir süre sonra pahalı reklamlarda çıkmaya başladı.Sevgi sitesinde hosting reklamı çıkmaya başladı.
Ama tıklama olmayınca google pahalı reklamları
çekiyor.Çogu kişi bunu bilmiyor işte
Cahil' Alıntı:
o Sitenin hiti varsa ve webmasteri akıllı biri ise, araya bir kaç sağlık sayfası, turizm sayfası sıkıştırır, dünyanın parasını kazanır.
Google siteden pahalı reklamları çekiyor...
Ingilizce script sitem var.kendi yazdıgım 3 - 5 scriptin downloadu demosu falan var.Sadece hotscripts.com a kendim ekledim.2 ay sonra 1 sürü script sitesi oradan almış eklemiş sitemin adresini.baclinklerden gördüm
hiç ugraşmadan pr4 olmuş...
Tekil hiti
50 kazandığı para 8$- 14$ arası.
Sitede hosting reklamından, program reklamlarına ve paralı script reklamlarına kadar herşey çıkıyor.
Şimdi benim siteme gelen adamlar kalitesiz adamlar mı,
Ve sen hosting şirketi olsan hangi sitede reklamının çıkmasını istersin.
sevgi sitesinde mi, script sitesinde mi ?
Olayı reklam veren gözünden bakmak gerek ve google reklam veren müşterilerin tarafında onuda unutmamak gerek...
Verdigin örnekteki olay içinde, olayı sadece domain satışı olarak görmemek gerek.Bu adamlar büyük şirketler, reseller degil.100bin müşterisi olan firmalar.
bu şirketler colocation ,dedicade satıyor, reseller satıyor.Bir tık için 10$ vermişim ama 100$ bir makina satmışım benim için kardır mantığı var adamlarda.
Avukatlık bürolarının reklamları 40$ veriyor tıklama için.Adamlar yüzbinlerce dolarlık dava kazanıyorlar.günde 1000$ reklama vermiş adam çok mu.
Çok degil ki veriyor... Adam bu reklamı verirken google a güveniyor.Reklamını hedef müşteri kitlesinden gösterecegine inandıgı için veriyor.
Senin dedigin gibi düşünürsek verilen her reklam zarar. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.Zarar ettiren reklamlar kötü reklamlardır belki ama yinede ileriye dönük bir getirisi olur elbet...
Reklam veren kişileri, çok parası var şunu webmasterlara dağıtayım gözüyle bakan kişiler olarak görürsek sadece kendimizi kandırmış oluruz.Google adsense hergün geliştiriliyor.Programcıları boş oturup maaşlarını almıyorlar.Her geçen gün,reklamlar daha çok yaklaşıyor hedef kitleye.
Sayfanın yapısından tutunda, komple site içeriginiz analiz ediliyor.Verdiginiz linklerden,aldığınız linklere kadar herşey analiz ediliyor.
Cahil' Alıntı:
o Sitenin hiti varsa ve webmasteri akıllı biri ise, araya bir kaç sağlık sayfası, turizm sayfası sıkıştırır, dünyanın parasını kazanır.
dedigin gibi olmuyor artık işte demek istiyorum...
gün geçtikçe çöplük sitelerin kazançlarıda düşecek bunuda bilmeleri gerek...