İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nasıl olur sizce ?

B

black

Misafir
Arkadaşlar ben bir url adresini günün belli saatlerinde bulunduğu serverda çalıştırmak istiyorum kendi kendine

zaman verilerek calıstırmam mümkünmü ? bunun için kod yazılabilirmi ? lütfen yardım..
işlem yapılacak site www.gamend.net yeni aldım ve biseyler Yapmam lazım

saolun simdiden

S

stormhf

Misafir
vallaha bilemicem ama bu forumda sorduklarına biraz zorcevap alırsın...kimse kimsenin sorusuna doğru dürüst cevap vermiyor

E

Ergin2

Misafir
Server tabanlı programlama dilleri sadece çağrıldıkları zaman çalışır ve programın işi bittikten sonra sonlanırlar. Yani script'inizde bir süreklilik söz konusu değildir. Bu nedenle günün istediğiniz herhangi bir saatinde istediğiniz scripti çalıştıramazsınız.

Bunun için Windows'taki Görev Zamanlayıcı veya Linux'taki Crontab gibi sürekli çalışır durumda olan ve istediğiniz herhangi bir gün ve herhangi bir saatte istediğin işi yerine getiren programlara ihtiyacın var.

Host şirketin böyle bir uygulamayı kullanmana izin veriyorsa istediğin scripti istediğin zaman çalıştırabilirsin.

Eğer böyle bir imkanın yoksa internette free shell account başlığı altında arama yaptığında bazı shell accountların kullanıcılarına background process (arkaplanda çalışan uygulamalar) veya crontab türü programları çalıştırmalarına izin verdiklerini göreceksin. İşte böyle bir uygulama sorununu halledecektir..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.