İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ne Yapmalıyızki İyinet Benzersiz , Alanında Tek Olsun

RainmaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Başlık size saçma gelebilir fakat dün bu konuları tartıştık ve farklı fikirler olabileceğini gördük.Bu kapsamda ben kendi adıma aklıma gelen herşeyi bu konu altında yöneticilerin görüşüne sunmak niyetindeyim.

Ama kabul görür ama reddedilir ben fikirlerimi sunmakla yükümlüyüm gerisi sayın yönetime kalmış durumda.Bazen çok minik bir değişiklik bazen köklü farklılıklar dile getirebilirim.Bunlarda özenen değil özenilen bir forum olma yolunda bize katkı sağlayacaktır.

Faydalı olması ümidiyle ...

* İlk önerim ; Banlanan üyelerin imzalarına kısaca hangi sebepten banlandığı ve ne süreyle banlandığı yazılır ise o kişiyle önceden veya o anda ticari bağı bulunan kişiler nasıl bir yol izleyeceklerine karar verirler.

Örneğin ben dün birine domain için ücret ödedim bugün ise domain bana yollanacaktı fakat baktımki adam banlanmış ben bu adama nasıl ulaşacağım.En azından niye ve ne süreyle banlandığını bilmek hem uyarı babında hemde işleyiş alanında faydalı olur kanısındayım.Bu sadece bir örnektir.

Küçük bir fikir gibi olabilir ama hiçbir webmaster forumunda yapılmayan şeffaflık adına güzel verim sağlayacak bir uygulama olabilir.

Saygılar ...

T

trgy

Misafir
Banlanma olayına genelde son yazdığı cevaplara bakarak ulaşabilirsiniz. Banlama sebeplerini yazmamız imkansız gibi birşey.

RainmaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
* Gizliliği ortadan kaldırmak önemli bir güven sağlayacaktır.Nitekim modlar ve diğer yönetim üyelerinin online gözükmesi önemlidir.İçinde bulunduğunuz ortamın yönetim kadrosunun online olması üyelere güven ve çözüm imkanı verir.Başı sıkıştığında bir üye muhatap görebiliyor ve ona ulaşabiliyorsa bu kişiyi mutlu eder.

Bu sebeple yöneticilerin gizli değil açık profil kullanmalarının doğru olacağı kanısındayım.Ayrıca herkes benden farklı düşünebilir ama admin hem rengini hem avatarını bence değiştirmelidir.

Dedik ya özenen değil özenilen olmak istiyorsak çok zor hamleler değil bunlar.
Kırmızı bir adminde olsa TRGY biz senin admin olduğunu biliriz :) Anladınız siz beni !!!

T

trgy

Misafir
Gizli olmamızın sebebi, bazen öyle konular oluyor ki kim ilgilenirse o konuyla banlarsa ona düşmanlık doğuyor o yüzden. Yoksa benim için farketmez online gezerim ama olmuyor işte her zaman online. Özellikle moderatörler için bu durum imkansız gibi birşey.

RainmaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
2 önerimi başarısız buldun ama birincisi için şunu söyleyeyim 12 yönetici var sanırım ban sebebine bir satır yazı çok zor olmasa gerek ...

İkinciside önemli olan senin ne şekilde varolduğun değil bundan sonra iyinetle nasıl varolacağın o yüzden minik değişiklikler çok hoş olabilir ...

Konuyu açarkende söyledim ya bazı şeyler mantıksız gelebilir ama bunlar benim fikirlerim ...

T

trgy

Misafir
Ben fikirlerine saygı duymasam dinlemem zaten. Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum istekleri ama bir yerde ben de birşey yapamıyorum.

Ban olayına gelince, bazen birisi flood yaptığında 3 gün ban alıyor başkası ise flood yaptığında 1 gün ban alıyor, bazısı ise hiç almıyor uyarılıyor. Üyeye bakıyor ticaret ile ilgili işleri varsa 1 gün ban atıyor ama saçma sapan flood yaparsa 3 gün atıyor mesela. Şimdi senin dediğin olaya gelirsek.

Diyelimki kurduk öyle birşey ve açıklamaları da yazdık, daha sonra bu banlanan kişi ben neden böyle ban aldım ben neden o gibi az almadım diyecek bir sürü tartışma olacak.

X

Xman

Misafir
Ben gizli değilim ve günde 18 saat civarı online oluyorum, istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz ;)

Misafir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Niye tek olsun.. Tek olursa adsense gibi olur. eskiden tek taklıyordu ama şimdi değil. Şimdi öğrencisini kovalıyor.

Aktifhosting

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
adam dolandırıcılık yapmış ama biz Türk insanı olarak gerek inanıncımız gerekse örf adetlerimizle ayıbı örteriz kimsenin imzasına ''dolandırıcık veya sehtekarlıktan'' banlandı diye yazılamaz bu etik değildir.

Dolandırıcılık yapan insan belki topluma kazandırıcaksak bile bu yaklaşım ile ona bir damga vurmuş oluruz ve o adamı bir daha kazanamayız.

Bu sebeble affınıza sığınarak bu görüşe katılmıyorum

rosende

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Öncelikle işin aslına bakmalıyız.Yanı şu soru ile başlıktakı soruya cevap aramalıyız.İnternet kullanıcıları bilhassa webmaster lar niçin X foruma değilde iyinete girsin?bu sorununcevabı aslıdna kendımızde saklı.Hepımızın sıtesı var peki aradığımız nedir bize hit getirecek Materyaller ,kısa yoldan para kazandıracak sponsorlar , sitemiz için araç ve scriptler. İyinette ben bunları malesef göremiyorum. 2-3 haftada bir girip yeni mesajları tıklıyor sonra çıkıyorum.Çünkü ilkler malesef iyinette değil..Mesala şu sıralar en çok aranan ve gideri olan birşey do follow paylaşımı. İyinette paylaşımcı bir grup bunu pm yoluyla paylaşıma açsa insanların ilgisini çeker.Bir grup makaleler yazsa.Bir grup ücretsiz scriptler dağıtsa insanlar buradan çıkamaz Belki bazı arkadaşlar ozaman herkes paylaşsın diyebilir.Malesef bu imkansız %3 paylaşırsa %97 kullanır.Önemli olan bu %3 ü% 4 de çıkara bilmektir.Bu şekilde iyinet sadece olduğu yerde sallanır...

Kımseyi kızdırmak ıstemem ama bir kullanıcı gözüyle eleştirim budur...Kısacası insanlara aradığını vermek insanları butarafa çekmektir...

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Öncelikle işin aslına bakmalıyız.Yanı şu soru ile başlıktakı soruya cevap aramalıyız.İnternet kullanıcıları bilhassa webmaster lar niçin X foruma değilde iyinete girsin?bu sorununcevabı aslıdna kendımızde saklı.Hepımızın sıtesı var peki aradığımız nedir bize hit getirecek Materyaller ,kısa yoldan para kazandıracak sponsorlar , sitemiz için araç ve scriptler. İyinette ben bunları malesef göremiyorum. 2-3 haftada bir girip yeni mesajları tıklıyor sonra çıkıyorum.Çünkü ilkler malesef iyinette değil..Mesala şu sıralar en çok aranan ve gideri olan birşey do follow paylaşımı. İyinette paylaşımcı bir grup bunu pm yoluyla paylaşıma açsa insanların ilgisini çeker.Bir grup makaleler yazsa.Bir grup ücretsiz scriptler dağıtsa insanlar buradan çıkamaz Belki bazı arkadaşlar ozaman herkes paylaşsın diyebilir.Malesef bu imkansız %3 paylaşırsa %97 kullanır.Önemli olan bu %3 ü% 4 de çıkara bilmektir.Bu şekilde iyinet sadece olduğu yerde sallanır...

Kımseyi kızdırmak ıstemem ama bir kullanıcı gözüyle eleştirim budur...Kısacası insanlara aradığını vermek insanları butarafa çekmektir...

rosende forum kendi kendini yeni toparlıyor, sence damlaya damlaya göl olur şeklinde büyümüyor mu? bence büyüyor ve 10 gün öncesine kadar hiç yapılmayan paylaşımlar şuanda yapılıyor.

Tek

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
benimde onerim forum.iyinet yerine sadece www.iyinet.com olarak forum olsa cok fark olacaktir bence. Google de index felan hit kayp olacak diyecekler bence olmayacak diyorum google webmaster toolsdan ayar verilcek..

kuralsizz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Ben iyinet'te kendi yapımım programları, eğitim setlerini paylaşıyorum. Üzerime düşen budur herhalde :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.