İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Neden Bu Kadar Gerginiz ?

S

Sticks

Misafir
boşver gitsin

(Düzenle : ) -- Yok arkadaş paylaşılmıyor burada. Sadece başlıklara cevep ver yeter.

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,

Çok ince bir konuya değinmişsin. Açıkcası aynı konuyla ilgili birçok mesaj attım ve insanların bu huyunu değiştirmeye çalıştım. Kısmen de faydalı olabildiğimi düşünüyorum. Moderatör olarak bile yapılabilecek şeyler sınırlı. Üstelik zaman farklılığı var. Yani bir kişi iyiniyetle bir şey yazıyor, sonra başka birisi gelip o kişinin kalbini kırıcı ve konuyla da ilgisiz şeyler yazıp gidiyor.

Bir çok kez haklı eleştiriler ve anlamlı yanıtlar da verilmiyor değil. Ama, az da olsa nedenini anlamak çok kolay değil gerçekten.

Oysa, insan karşısındakinin yerine koyabilse kendini, ya da mesaj atmadan önce bir iki kezdüşünse bu sorun yaşanmayabilir.

Stres ile ilişki kurmak istemiyorum. Stresli de olabilir hayat bazen. İlle de karşısındakinin kalbini kırmak gerekmez. Üstelik eleştirinin de adabı vardır bence. Ve samimi olarak eleştirmek her zaman karşıdakinin yazılanlar sonucunda verilen yanıtı ne şekilde algılayacağını düşünmeyi gerektirir. Çünkü, eğer siz karşıdakinin hiç hak vermeyeceği ve ilk gördüğünde tam okumadan geçip gideceği bir şeyler yazarsanız, eleştiri karşı tarafa geçmemiş olur.

Saygılar...

S

Sticks

Misafir
ReferXchange haklısın ama benim görüşüm şudur ki ; bunun önüne mutlaka geçilmesi gerekiyor. Bence ortamı seviyesiz tutmaktansa ortalığı bazı insanları banlayarak biraz da olsa yatıştırabiliriz.

Örnek vermek isterim : Mesela girip webhostingtalk.com yada sitepoint forumlarında girip de seviyesizce konuşmalar yapmaya çalışsa ya bir webmaster diye geçinen insan ? Ne olacaktır hemen banlanacaktır hatta bir daha giremeyecektir.

iyinet forumlarında da benim görüşümce bu şekilde bir önlem alınmalıdır. Mesela bir insan seviyesiz yazışmalarda bulunuyorsa bu kişi uyarılır ve tekrar yaparsa banlanır. sahip olduğu site de vbulletin de banlanan kelimeler arasına eklenir ve bu sayede bu kişinin burayı tekrardan kullanması engellenmiş olur.

Bence bu şekilde veya benzeri önlemler alınarak az da olsa seviyeyi yüksek tutmak gerekiyor haksız mıyım ? Bir template kullanarak yada hazır bir script kullanarak webmaster olunmuyor . Kalkıp template yada script ile kalkıp burada 40 yıllık prof webmaster gibi hava atmak da seviyesizce birşey diye düşünüyorum.
bu şekilde seviyesiz ve ahlaksız hareketlerin önüne geçilmesi gerek.

sadece benim düşüncelerim umarım katılan vardır.

F

fifasct

Misafir
bencede haklısın.. ama önce modların öyle olması gerke ki user lar bişe yapabilsin..

S

Sticks

Misafir
işte bu konuda sana katılıyorum fifasct o noktayı unutmuşum tamamen

F

fifasct

Misafir
Teşekkür ederim katıldığın için ama durum böyle :) Ya herkes burayı kendi forumları gibi sanıyor(örneğin ben :p),modlar da çok baskı yapınca herkes gerginleşiyor fln. Öyle yani yoksa iyi bir ortam olacak zaten.

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Haklisiniz.

Bu iste mod lara vede admine buyuk isler dusuyor. (Benim de bir forum sitem var gercekten cok zor is)

Ama bir iki mesela var:
Bence forum nun kurallari acik ve net olarak ortaya koyulmali. Spam yapanin cezasi ne? ne spam olarak degerlendirilcek, kufurlu konusmalar vs vs. Ondan sorada bu kurallar cok SIKI bir sekilde uygulanmali.

Ikinci sorun:
"Seviyesizce" demis sticks arkadasimiz. Bunu kim nasil karar verecek bir seyin seviyesizce oldugunu.

Bence bu şekilde veya benzeri önlemler alınarak az da olsa seviyeyi yüksek tutmak gerekiyor haksız mıyım ? Bir template kullanarak yada hazır bir script kullanarak webmaster olunmuyor . Kalkıp template yada script ile kalkıp burada 40 yıllık prof webmaster gibi hava atmak da seviyesizce birşey diye düşünüyorum.
bu şekilde seviyesiz ve ahlaksız hareketlerin önüne geçilmesi gerek.

Kesinlik le ve kesinlikle katilmiyorum. Herkes eger kurallara uyuyorsa istedigini soyler istedigini yazar. Yabanci forumlardada boyle. webhostingtalk, siteforum da boyle seyler hergun oluyor. Kim kimden ustun kim kime hava atiyor? Kim gercek webmaster? Eger istiyorsam o kisiyle muhatab olmassin. Biz cok acaip bir milletiz. Her seyi kisitlayalim diyoruz. Bir kisiyi yazdigini seviyesiz buldum diye Ban layamassiniz.

F

fifasct

Misafir
hotweb de haklı bi yerde
yani..
zaten konuşulacak şey belli yani burada
mesela webmasrer genel e bi konu açtım kimse bakmadı bugün,oysaki orada harika bi kodlama örneği yatıyor yani webmasterların dayanışması yok burada ben oradan anlayabildim mesela.. :(

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım.

Bu forumda bundan 1 ay önce 1-2 moderatör vardı.

Şu anda tam forum belirli bir düzene girmişken, önceden yapmanız gereken eleştirileri yapıyorsunuz.

Tam olarak anlayamadım.
Daha da iyi olsun diyorsanız forum, katılıyorum düşüncenize.

Ayrıca çeşitli cevaplar:
-- webmaster dayanışması var bu forumda. Bir çok kişi bir çok şey öğreniyor.
-- Forumlar daha iyi olacak, herkesin çaba göstermesi lazım. Katedilecek yol olduğu doğru ama eskisinden iyi olduğunu da kabul edin. Her geçen gün de daha iyiye gidecek. Bunda sizlerin de katkısı olması lazım...
-- Şu ana kadar moderatörlerden seviyesiz bir davranış ve mesaj görmedim. Siz öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen ilgili mesajı yazın.
-- Sadece kullanıcı banlamakla çözüm bulunamaz. Bir kişi çok kızgın da olsa birşeyle söylüyorsa, ilk önce uyarılabilir ve daha dostça yaklaşılabilir. Biz de öyle yapıyoruz. Çünkü banlanan kullanıcı açıkça küfür ve tahrik edici mesajlarla büyük rahatsızlık yaratmıyorsa, haklı olup olmadığı moderatörler tarafından birlikte değerlendirilir.
-- inanın hem iyinetadmin hem de moderatörler bir hayli çaba gösteriyor.
-- daha iyi bir forum için lütfen. "yabancı forumlar daha iyi seviyeli" türünden subjektif olan ve nesnel kriterlere dayanmayan görüşlerle kafa karıştırmayın. Yabancı forumlar dedğiniz forumlar yıllardaır hizmet veriyor. Bu bizim forumumuz ve sağlayabileceğiniz bir katkı var ise geride durmayın, destek olun. Moderatör olunması için çok zor şartlar öne sürülmüyor.

Saygılar...

F

fifasct

Misafir
vallahi benim yeterince forumum var almayayım öncewlikle modluk olayını :)
oraya yetişemiyorum zaten :D
Onun dışında bazı arkadaşları kastettim nesye önemli dğeil artık..

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fifasct' Alıntı:
vallahi benim yeterince forumum var almayayım öncewlikle modluk olayını :)
oraya yetişemiyorum zaten :D
Onun dışında bazı arkadaşları kastettim nesye önemli dğeil artık..

size moderatörlük teklif etmedim zaten. Böyle bir yetkim de yok. sadece isterseniz başvuruda bulunursunuz dedim.
"ayrıca bazı arkadaşlar" ifadesi de çok samimi bir ifade değil değil.
kim "bazı arkadaş"?
Bir şey varsa yazarsınız, yoksa yaptığınız şeyin adı kafa karıştırmak olur.

Rica ediyorum. benimle yazışırken benim samimiyet dereceme dikkat edip ona göre yazın.

Gerçekten forumun daha iyi bir yere gelmesini isteyen kişi, uygunsuz hareket yapan moderatörün mesajını alıntı yaparak iyinetadmine gönderir. Bunu yapamıyorsa iyiniyetinden şüphe ederim.

Saygılar...

S

Sticks

Misafir
Arkadaşlar valla neden gerginiz diye başlık attım iyice gerildiniz.
ReferXchange : Ben subjektif belirtmedim. Yabancı forumlarda böyle deme sebebimi sana açıklayayım istersen :
Çünkü oradaki modlar saat bazlı olarak ücretli çalışıyorlar da ondan. demek istediğim buydu.

Ben sadece bir görüş sundm ve sunduğum görüş bir örnek di. Öyle olacak diye birşey yok. Yani ben A hareketi yapılır olmazsa B hareketi uygulanır olmazsa C uygulanır gibisinden örnek verdim. A uygulanmazsa olmaz B yi mutlaka yapın C gerekli demedim sadece görüşlerimi sundum.

Bence başarılı bir şekilde yönetimi elde tutyorsunuz ve tebrik de ederim modlara herhangi bir lafım yok.

hotweb arkadaşım benim söylediğim bazı şeylere katılmıyorsun , katılacaksın diye bir şart da yok saygı duyarım. Ben görüşümü sundum sadece. Demişsinki WHT de yok kim kimin üstüne çıkıyor vb....

Bak sana şunu söyleyeyim :
WHT 'ye bir gir bir başlık altına bak Report This Post denen birşey var orada. Eğer seviyesiz, o community 'e uymayacak bir mesaj görüyorsan al o post'u Report This Post yap moderatorler eğer uygun değilse silsinler o mesajı bu kadar basit.
Ben sürekli gördüğüm başlıkları Report T.P yapıyorum modlar (sağolsun Anon-E-mouse) siliyor gereksiz , seviyesiz msjları.

tekrar söylüyorum görüş sundum bu görüşlerden yola çıkılarak fikirler üretilebilir kavgalar yada tartışmalar değil.
Neyse ben başlıktaki ilk açtığım mesajı sileyim valla harbiden salaklık yapmışım ki insanlarla birşeyler paylaşmaya çalışarak.

Webmasterlar arasında dayanışma yok denmiş ama yanılıyorsunuz dayanışma var. Bugün kalktım yaklaşık 10 saattir 15 kişiye yardım ettim daha ne ollsun... sadece ben değil o kadar insan var burada birbirine yardımcı olan merak etmeyin biri etmezse diğeri eder.

Kusura bakmayın bu kadar salaklık yapacağımı (paylaşarak) hiç düşünmemiştim.

Kendi hatam, özür dilerim.

F

fifasct

Misafir
Kardeşim sizin paylaşımınızı ben nerden bileyim ? Aha yazdım bir şey cevap veren yok bir mod cevap vermiş küfretse daha iyi...

Hayret bir şey.

Z

zeynelkoc

Misafir
fifasct' Alıntı:
Kardeşim sizin paylaşımınızı ben nerden bileyim ? Aha yazdım bir şey cevap veren yok bir mod cevap vermiş küfretse daha iyi...

Hayret bir şey.
Sanırım burada lafın bana cevap vereyim

Bir konu açmışsın ve bakmışsın ki bu konuya ilgi yok mesaj atmışsın başka bir yönetici tarafından konuyu üste taşımak için atılmış diyerek silinmiş.

daha sonra yine mesaj atmışsınız amacınız aynı. benim de cevabım ilgisi olan birinin elbet görüp cevap vereceği bunu bütün iyinet forumuna mal etmenizin sebebinin ne olduğunu yazmamdır.

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fifasct' Alıntı:

Hayret bir şey.

"küfretse daha iyi" denecek bir şey yapmadım.

forum genel olarak bir çok kişiye fayda sağlıyor. elimizden geleni karşılıksız olarak yapmaya çalışıyoruz.
(Sizin ne yapmaya çalıştığınızı da anladım)

Saygılar...

F

fifasct

Misafir
Zeynelkoc@
Ben iyinet forumlarına belirli bir amaç için mesja yazmıyorum sonuçta burası webmasterlar topluluğu. Ayrıca bir sürü proje ile ilgilenirken her gün 1000 e yakın mesaj yadlan forumuma takıldığım halde iyinette de onlineım. Sebebi bilgi alışverişi yapmak. Açıkçası kendi forumumdfa bilgi vermekten sıkıldım :)

Ayrıca o kadar işin arasında vakit ayırıp geliyoruz (belki birçok arkadaş öyle) Benim için bilgi paylaşımını engelleyen mesaj küfür yada kötü söz ile eşdeğerdir.Neyse önemli değil,biten link sitemi ve de 5 bin mp3 içeren mmp3 sitemi yazsam bir sürü mesaj geleceğini biliyorum demek istediğim de bu. Bende forumalrda yardımcı olmaya çalışırım,çalışıyorum da.

ReferXchange ayrıca bir şey demeyeyim yukarıda yazdım.
İyi çalışmalar,saygılar..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.