İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Neden itibar puanı kullanmalıyız?

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
Baktığımda genel olarak rep puanı kullanılmıyor, neden kullanılmadığına dair bi kaç ufak tahmin yürüttüm.
- Eskisi kadar değer verilmemesi,
- +repppp kankaa muhabbetleri çıkması,
- Repin önemsenmemesi..

Pekala rep neden önemsenmelidir?
Rep aslında öyle dalga geçilecek bir olay değil forum sistemlerinde ki harikulade bir sistemdir onun tam tersinde. Reputation yani ÜN/İTİBAR anlamına gelmektedir. eTicaret kadar reputationda önemlidir. Postbitte yaptığım ufak değişikliği herkesin görmesi mümkündür. Artık rep puanı yerine İyinet İtibar yazacak. Bu şekilde belki önemini yeniden kazandırabiliriz itibar puanına ve kullanımına..

"+İtibar ne gibi durumlarda kullanılır?"
Birisinin mesajını/paylaşımını veye konuşmasını beğendiniz ya da sizi ifade ediyor. Bunu çoğumuz alıntı yaparak söylemeyi tercih ediyoruz(bende böyle yapıyorum arada sırada.) Ama şu andan itibaren herkesi biraz hoşgörüye çağırıyorum. Alıntı yapmakta sıkıntı yok yapalım ancak kişiye rep puanını verelim.

"-İtibar ne gibi durumlarda kullanılır?"
İtibar puanlarının önemini kaybetmesinde büyük etkenlerden birisi de -itibar puanının kullanımıdır. Gıcık olduğu birisine bir kişi, her mesajına -itibar puanı vererek itibarını düşürmeye çalışır ve kullanıcılar doğal olarak bu durumdan şikayetçi olurlar. İyinette -itibarı gereksiz yere kullanmak ceza puanı + uzaklaştırma demektir. -İtibar puanı kullanımı genellikle alakasız/aşağılayıcı/kural dışı mesajlara verilmelidir. Bunun dışındaki kullanımı kişisel kullanıma girer.

Peki ben neden bu konuyu açıp itibar puanına önem veriyorum?
Arkadaşlar forumların tek özelliği mesaj yazmak, konu açmak, rep vermek değil. Özellikle bu forumun amacı bu değil. Gruplarımız var, profillerimiz var, insanlarımız var. Herşeyden önemlisi de binlerce farklı kişilik ve farklı düşünce türleri, farklı gelişmişlikler var. Bu yüzdendir ki forumun her özelliğine saygı duyup, kullanma taraftarıyım. Umarım bundan sonra sizde bu konuda biraz daha hoşgörülü olup, rep puanını kullanırsınız.

İyi günler.

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
Evet bencede çok doğru. Kesinlikle kullanılması gerektiği kanısındayım. Umarım bundan sonrada arkadaşlarımız bu uygulamayı kullanırlar. Aslında bu tür konular, duyuru olarak her sayfada görünse, çok daha fazla kişi bunun bilincine varacaktır. Çünkü genelde herkes işi olduğu bölümleri kullanıyor. e-ticaret, itibar konularını dediğim gibi genel duyuru olarak verirseniz, daha kısa zamanda yerleşir biz üyelerin hafızasına..
Konu için teşekkürler..

Shu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
25
Aynen katılıyorum emeklerin karşılığını alması gerekiyor :) ++ repppp :p

hemato

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bırılerı bana durmadan - atıyor anlamıyorum dertlerı ne ?
konularıma bakın kıme napmısım acaba ?

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
Çok güzel bir anlatım yapmışsın. Rep(İtibar) puanı forumlarda gerçektende önemli bir husustur. Biraz geri plana itilmişti ama öyle sanıyorum artık eski önemini kazanacaktır.

T

themaniac

Misafir
hocam ben bu isi anlamiyorum. Webmaster Genel kategoriler kisminda iki konu actim. biri rep icin digeri de itrader icin.
kimi insan tesekkur etti. kimisi benim konudan ogrendigini soyledi ama kimi insanda yaa bunun burda ne isi var. webmaster forumundaki adam tabiki rep vermeyi bilir falan yazanlar oldu. bir iki admin arkadasa da dedim bu konular onemli bunlar sabit konu yaparsaniz guzel olur ama dinlenilmedi sozum. demekki sana yazmak lazimmis asil Lanet kardesim.
benim konularada bak istersen yanlisimiz varsa duzeltirsin.
REP
iTrader

akahaita

0
İyinet Üyesi
Reaction score
38
Eksi rep ile ilgili bi şikayet konusu açmıştım pekte kaale alınmamıştı. Umarım bundan sonra repleri daha dikkatli ve mantıklı bi şekilde kullanırız..
Nickini vermek istemediğim bi arkadaşın yaptığı gibi, kayıt tarihim 1 Nisan diye eksi rep vermeyin mesela..

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Bide teşekkür butonu yapsakda, gereksiz teşekkür mesajları arasında kaybolmasak, direk teşekkür mesajını kullansak, forum daha az kirlense?

Not: abuz89 üstadım sen yazınca gördüm ama lafım sana değil, herkes yapıyor, bende teşekkür yazıyorum hatta. Ama sonuçta istediğimiz mesaja ulaşana kadar gereksiz şeyler arasında kayboluyoruz, buton daha iyi olacaktır bence.

alone123

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim itibarım -4 olmuş siteye daha yeni katıldım ve ne oldu da bana - verdiler anlamış değilim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.