İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

NELERE DİKKAT ETMEM LAZIM

muhendis7373

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar biraz evvelde yazdım ancak soruma yanıt veren arkadaşlar tasarım için cevap vermişler ben size şunu sormak istiyorum, ben arkadaşlık ve evlilik üzerine 2 adet site tasarlatmak istiyorum, ANKARA'DA kurumsal firma 2bin tl istiyorsa freelancer olarak başka bir ildeki TASARIMCI arkadaş 500 tl istiyor arada büyük bir uçurum var, SORUM ŞU; ben hiç tanımadığım yada forumlardan tanıştığım birisine NASIL GÜVENEBİLİRİM, beni DOLANDIRMAYA KALKABİLİR Mİ? nelere dikkat etmem lazım BU KONUDA DENEYİMLİ ARKADAŞLARDAN yardım istiyorum, herkese İYİ ÇALIŞMALAR, ben tasarım işinden biraz anlıyorum ancak kodlamadan anlamam bunu da baştan size belirtiyim. CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Arkadaşlar ilginiz için tşk ederim ödemede problem yok zaten önden adam paranın hepsini istemiyor referanslarıda var teli var bende adını soyadını biliyorum en azından benim esas sorum benim hesabıma yatacak paralara erişim sağlayabilir mi? mesala paypala ödeme olacak banka hesabıma yönlendirme olacak, buralarda bir üçkağıt olabilir mi?

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
aklını kullanırsan dolandırılmazsın
önce iyi bi araştır şahsı kimlik fotokopisi iste
ref iste
bilgi alacagın kişileri iste
adresini al
telefonunu al
büyük işler için karşılıklı sözleşme imzalıyabilirsiniz

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Arkadaşlar biraz evvelde yazdım ancak soruma yanıt veren arkadaşlar tasarım için cevap vermişler ben size şunu sormak istiyorum, ben arkadaşlık ve evlilik üzerine 2 adet site tasarlatmak istiyorum, ANKARA'DA kurumsal firma 2bin tl istiyorsa freelancer olarak başka bir ildeki TASARIMCI arkadaş 500 tl istiyor arada büyük bir uçurum var, SORUM ŞU; ben hiç tanımadığım yada forumlardan tanıştığım birisine NASIL GÜVENEBİLİRİM, beni DOLANDIRMAYA KALKABİLİR Mİ? nelere dikkat etmem lazım BU KONUDA DENEYİMLİ ARKADAŞLARDAN yardım istiyorum, herkese İYİ ÇALIŞMALAR, ben tasarım işinden biraz anlıyorum ancak kodlamadan anlamam bunu da baştan size belirtiyim. CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Kurumsal bir firmanın vergisi var, çalışanı var, sonuçta resmi ve marka olarak yapıyor işi, markaya da para veriyorsun. Kısaca zartı var, zurtu var o yüden pahalı.

500 TL ye yapıcak arkadaş daha iyide yapabilir, belli olmaz.

Referanslar önemli, bide anlaşmanız lazım parayı taksitlede verebilirsin, iş bitiminde bir kısmı, 10 gün daha sonra diğer yarısı falan gibi.

Eğer ciddi olarak düşünüyorsanız bu projeyi size kefil olabileceğim bir mühendis arkadaşımın iletişim bilgilerini verebilirim, hem ondanda bir bilgi almış olursunuz. Piyasada 5bin tl fiyat biçilen işleri bin tl gibi rakamlara kısa sürede yaptığına şahitim ;)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
daniel1336'ın dediği gibi 500 TL'ye yapacak olan daha iyide yapabilir.

Öncelikle eğer bir yere bağlı olmadan çalışan birisini seçerseniz dolandırılabileceğiniz fikrini edinmiş olmanız bu açıdan bir artı.

Burada önemli olan nokta seçeceğiniz kişinin kim olduğudur. İnternet üzerinden kişinin geçmişini ( referanslarını, üye olduğu yerlerde ) araştırmalısınız. Eğer yeterli bilgi elde edebiliyorsanız büyük ihtimalle bu bağlamda sorun çıkma ihtimali oldukça az olacaktır.

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
zaten gereken açıklama yapılmış daha ne istiyorsun iş yaparken başında fedayimi olalım .

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.