Merhaba;
Üslubum kötü değil siz öyle anladınız galiba.Dediklerim şeyler hosting dünyasında olan acı gercekler.600 siteli bir serverda barınırsan sorunda çıkar 30 sn de bir fatal error'da der mysql sorunuda olur.Kalite alırsın 200 kişilik serverda cillop girer.Bir laf vardır ne ekersen onu biçersin.Bukadar.net kötü demiyorum ama verilen fiyatlarla adamlar ancak bu kadar host sağlarlar ne yapsınlar başka.
Saygılarımla.
Yanlış bir bakış açısı..Bir sunucuda sorunsuz bir şekilde binden fazla site de barındırabilirsiniz.Önemli olan sitelerin özelliğidir.
200 kişilik serverda cillop gibi girer demişsiniz.Bu sunucuya 20-30 tane kaliteli forum koyarsanız bu sunucu da çöker.Ama diğer yandan normal şirket sitelerinin veya anlık fazla online ziyaretçisi olmayan sitelerin bulunduğu bir sunucuda 1000 tane bile hesap barındırabilirsiniz sorunsuzca.
Ayrıca sunucu ne kadar iyi olursa olsun optimizasyon da çok önemli.
Buyrun size canlı bir kanıt..
http://whois.domaintools.com/webabi.com
Reverse IP: 745 other sites hosted on this server.
745 adet web sitesi tek sunucuda barınıyor.Firma hepimizin bildiği WebAbi Internet Hizmetleri.Bugüne kadar bir tek şikayet duydunuz mu WebAbi'den?
Şahsen ben duymadım.Sitemizin AWBS lisansını da WebAbi'den aldık,dolayısıyla sitelerini çok sık ziyaret ediyorum bir yerde takıldığımda.Bugüne kadar bir kere bile açılmama veya yavaşlık olmadı.Ama sunucuda 750 civarı site var.
Ayrıca bir yerin vereceği hizmetle fiyatının paralel olması zorunluluğu da çok saçma.Ha kimi yerler vardır sırıtır ben hizmet vermem diye..Ama kimi yerler de vardır gerçekten çok düşük fiyata çok iyi veya iyi hizmet verirler.Bunun da en büyük örneği kebirhost.net
Yıllık 10 YTL'ye bile paketleri var.Bugüne kadar aşırı sunucu kaynağı kullanan siteleri barındırmaması dışında bir şikayet duymadım.
Fiyat/Hizmet kıyaslamasını yapmak için servis sağlayıcının bu işe yaptığı yatırımın maliyetini bilmek gerekir.Siz sunucuyu 300$'a alırsınız,ben 100$'a alırım,bir diğeri de belki 500$'a alır.
Unutmayın herkes sizinle aynı derecede masraf yapmıyor bu işe..