bilmediğim konu mu? islam uygulamalı bir ders mi? teorikte bildiklerimi illa pratiğe dökmem mi gerekiyor? adım gibi biliyorum namaz kılan insanların bir kısmı şov amaçlı kılıyor. sırf bizim apartmandan sana 5 kişi gösterebilirim. 2002 senesinde adamlar sakal bırakmaya başladılar. neyse bilmiyorum ben bu konuları sen çarşafını giy(dir) namaz kıl herşeyi öğrenmiş olursun.
Mümkünse, müslüman olduğu için gurur duyan. Dininden, geçmişinden, atalarından utanmayan, aşağılık kompleksi olmayan vatandaşlar yorumda bulunsun.
(kaynagi bu Pazartesi yayinlanan Sagir Oda dizisidir, birebir yazamaz isek affediniz)
Anlayana;
Hz.Ibrahim'in kapisina bir gun birisi gelmis, ama adam inancsizmis, Allah inanci nedir bilmezmis. Hz Ibrahim'de bu yuzden seni misafir edip agirlayamam, ama Allah inancina girersen buyurabilirsin demis. Bunun uzerine adam geri donmus. O sirada Hz.Ibrahim'e vahiy edilmis. Allah; ben ki bu inancsiz adami senelerdir besliyorum, ona nimetler veriyorum, sen Ibrahim, bu adam inancsiz diye ondan bir gunluk yemegini esirgedin demis. Bunun uzerine yaptiginin yanlis olduguna inanan Hz.Ibrahim adami yoldan geri cevirmis ve onu misafir etmis, basindan gecenleri ve dusunduklerini anlatmis, adam da o gunden sonra inanir olmus.
Bu buyuk ihtimalle bir hikayedir, ama vermek istedigi dersi almak lazim. Allah inanci olan bir insanin, hicbir baska canliyi ayirt etmeye, onu hor gormeye, inancsiz ise bunun icin ona saldirmaya, inancini yetersiz goruyor ise laf etmeye hakki yoktur. Bu gunahtir. Din ve inanc hosgorudur, sevgidir. Bu namaz kilmaktan da, oruc tutmaktan da daha onemli olan ve inancin gercek temelidir. Kimseye namaz kilmiyorsun, sen ne bicim muslumansin, bu konuda yorum yapamazsin denemez.
Hürriyetin manşetten verdiği habere bakın:
http://www.hurriyet.com.tr/yasam/5132049.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=1
namaz da kılmadım oruç da tutmadım. müslümanlık böyle bir şey değildir. en azından başkalarının düşüncesine saygılı olmaktır. oradaki kılanların çoğu şov amaçlı namaz kılıyor. cemaat içinde kılınca daha çok maddi getirisi oluyor. hükümete göre renk değiştiren esnaf görmedin sen herhalde? akp başa geldiğinden beri cuma günleri daha çok işyeri kapanıyor. neden? ben de müslümanım diyerek daha çok rant sağlamak için. onun için. geçiniz.
alexius ben genel konuşmadım, bir kısım müslüman dedim. zaten yaşı 25'i geçmiş bir çok kişi bana katılacaktır. din üzerinden istismar yapmak artık moda, bir rant kapısı haline geldi. benim için en değerlisi namaz da kılan, oruç da tutan ama bunun reklamını yapmayandır. kişisel görüşüm.
+1şuda bir gerçek resullullah demiştirki; zaman gelecek camiler dolup taşacak ama içinde müslüman olmayacak.
Pigeon sen de mi uygun-değilgrafiden para kazanıyon?