İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nereye göre hız

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Bu gece alexa verilerinde dikkatimi çeken sitelerin hızıydı.
Benim site şu anda amerikada ve alexaya göre ortalama bir hızda.
Diğer baktığım sitelerde çok yavaş konumdalar.
Ama normalde öyle değil. Onlar benim sitemden daha hızlı açılmakta. Bir çoğu avrupada host edilmekte olduğu için benim sitelerime göre daha hızlılar.

Acaba diyorum arama motorlarını düşünerek host seçiminde amerika etken olmalımıdır?

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Bu konuda kimsenn bir yorumu yok mu?

Sitenin hangi ülkede bulunacağı arama motorları için bir etken değilmidir?

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bildiğim kadarıyla bu etken ancak farklı bir şekilde yani bildiğiniz gibi aaa kelimesinin google.com la google.com.tr da aranması sonucu gelen sonuçlar farklı oluyor birinde ilk çıkarken diğerinde 30. sayfalarda olmak mümkün işte burda devreye giren şey hostunun nerede oldugudur...

SLaYeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fizik sorusu gibi başlık yazmışsın nereye göre hız :D

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Öncelikle hız izafi birşeydir.Nereden, nasıl baktığın önemlidir.

İnternette de aynı şey.Mühim olan iki sitenin birbirlerine göre hızlarıdır.kendine 5-10 tane farklı sürelerde açılan site bul.Kendi siten bunların neresinde kaldığına bak.Arama motorları da bu avrupada bu amerikada ayrımı filan yapmıyor..

mk++

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o sadece alexaya gore bı sacmalık olayı ogle degerlendırme ona bakarsan turkıyedede sen amerıkada edılen host kullanıyorsun o hiz sitenin trafik hızı olabılır veya alexa sacması hadı byes bukadar onemsız seylerı takma kafana

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Sanırım anlatmak istediğimi kimse anlamamış.
Nasıl türkiyeden aldığımız bir host turkiyede çok hızlı açılırsa amerikadan alacağımız bir hostta amerikalılara çok hızlı açılacaktır.

Bazen birbirimize öneride bulunuruz. Ziyaretçiler türkiyedense türkiyeden host alalım ki hızlı açılsın.

Alexa veya diğer arama motorlarının ana vatanı amerika olduğuna göre amerikadaki bir siteyi daha hızlı indexleyecektir. Robot sitenin nerede olduğuna değil hızlı açılıp açılmadığına bakacaktır diye düşünüyorum.

Benim sitem amerikada ve google.com.tr den günde 3 bin küsür ziyaretçi alabiliyorum.

Ben emin olmamakla birlikte görüşümü açıklamak istedim.
Bu konuda üstatlardan açıklayıcı bilgi bekliyorum.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sitenin içeriği Türkçeyse Türkiyeden Host al.Googledan gelenler de zaten Türktür.Yani Hızın arama motoruyla alakası yok.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5