İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nesli Hanım’dan Sanala Doğru :)

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Uzun zamandır aklımda takılıp duran konuyu yazmaya karar verdim. İnternete her girdiğimde,okulda kavga ettiğim arkadaş geliyor bana “Selam” yazıyor sonra gülücükler gönderiyor felan filan.Veya bunun tam tersi oluyor,okulda canım cicim iken internette canım cicim gibi lafların yerine argo kelimeler geliyor.

İnternet bizim hayatımızı değiştiriyor sanki veya anlatamadığımız,söyleyemediğimiz şeyleri yaptırtıyor bize. Okulda bana hiç gülmeyen,bana atışıp duran arkadaşım sanal alemde “Nurçin’im,canım,Nurço’m” gibisinden mesajlar geliyor “Eh,bende onlar beni gaza getiriyor bende canım cicim” diyorum ne yapabilirim ki? :)

İnternet gerçekten çok sorunlu oluyor bazen. Mesala geçenlerde Blogspot 3-5 kişi yüzünden olan bütün blogculara oldu. Bunu birde şu yönden kavrayalım; Şimdi bir sitede oturuyoruz,karşı apartmanda site yöneticisi oturuyor ama oğlu çok yaramaz ve bir gün Nesli Hanım gilin evinin terasına Lig Tv izlemek için çıkıyor ve olanlar oluyor Nesli Hanım Lig Tv’yi izinsiz izlediklerinden dolayı mahkeme açıyor ve siteye kimse giremiyor ve herkes evsiz kalıyor. Eh,kulağa saçma geliyor işte biz bu saçmalığı artık internette yaşıyoruz.

İnternet ile gerçek yaşamı bir çizgiyle ayırabiliriz ama birbirinede bağlamamız gerekir.

Kaynak: http://nurcinozer.com/nesli-hanimdan-sanala-dogru/

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
Güzel bir konuya değinmişsin kardeşim. Ama bizim yaşımıza geldiğinde bunları daha iyi anlayacaksın emin ol. Sanal alemde insanlar olduğu gibi değil, olmak istediği kişi gibi oluyor genelde. 98 yılında internetle ilk defa tanıştığımda mirc çok yaygındı. Şimdiki gibi reklam yoktu. Kızlarla tanıştığımda onlara doktor gibi tanıtmışımdır kendimi :) Ama gençlik işte. O zamanlar öyle geliyordu. Şimdi ise kimlik bilgilerimi vermemekle beraber olduğum gibiyim. Ama çok insan görüyorumki hala farklı kişilermiş gibi davranırlar. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir tabiiki.

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Güzel bir konuya değinmişsin kardeşim. Ama bizim yaşımıza geldiğinde bunları daha iyi anlayacaksın emin ol. Sanal alemde insanlar olduğu gibi değil, olmak istediği kişi gibi oluyor genelde. 98 yılında internetle ilk defa tanıştığımda mirc çok yaygındı. Şimdiki gibi reklam yoktu. Kızlarla tanıştığımda onlara doktor gibi tanıtmışımdır kendimi :) Ama gençlik işte. O zamanlar öyle geliyordu. Şimdi ise kimlik bilgilerimi vermemekle beraber olduğum gibiyim. Ama çok insan görüyorumki hala farklı kişilermiş gibi davranırlar. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir tabiiki.

İşte ben böyle olsun istemiyorum. Kendini tanıtmamak bile daha iyi :)

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
İşte ben böyle olsun istemiyorum. Kendini tanıtmamak bile daha iyi :)

Ama herkes senin gibi değilki :) Bazı kişiler ilk tanışmada, ev adresini tel numarasını bile veriyor. Bak şimdi sen 12 yaşındasın. Hayata yeni başlıyorsun. Sana bile farklı gözle bakan ş......siz kişiler olacaktır. Bunlara dikkat et mutlaka. En etkili çözüm, tanımadığın kişilere hiçbir şekilde geri dönüş yapmaman, Tanıdığın ve nette farklı gerçekte farklı kişilerede mesafeli davranman. Eğer o mesafeyi korursan hiçbir şekilde zarar görmezsin. Ha inatla seni rahatsız eden olursa bana söyle gerekeni yaparım kardeşim :)

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Ama herkes senin gibi değilki :) Bazı kişiler ilk tanışmada, ev adresini tel numarasını bile veriyor. Bak şimdi sen 12 yaşındasın. Hayata yeni başlıyorsun. Sana bile farklı gözle bakan ş......siz kişiler olacaktır. Bunlara dikkat et mutlaka. En etkili çözüm, tanımadığın kişilere hiçbir şekilde geri dönüş yapmaman, Tanıdığın ve nette farklı gerçekte farklı kişilerede mesafeli davranman. Eğer o mesafeyi korursan hiçbir şekilde zarar görmezsin. Ha inatla seni rahatsız eden olursa bana söyle gerekeni yaparım kardeşim :)

Hahah :) Bana bulaşacak kişiler bile bu mesajı gördükten sonra vazgeçmişlerdir şaka bir yana çok teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.