İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

NewID in Access ?

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
MsSql de kullanılan NewID komutunun Access de kullanılanına ihtiyacım var.

Teşekkürler.

NewID örneğin ORDER BY NewID() şeklinde kullanılır. Ve istediğinin verilerin random olarak gelmesini sağlar. Access de bir function yazarak değil de normalde MsSql de kullanıldığı gibi kısa kullanılanına ihtiyacım var.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Access çok sınırlı bir veritabanı. Yabancı birkaç foruma baktım şimdi. Senle aynı konuyu açmışlar ama cevap gelmemiş kimseye. Randomize fonksiyonu ile halletmişler..

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben de yarım saattir yabancı siteleri araştırıyorum ama bulamıyorum.

rnd()
rnd(ID)
RAND((1000*IDColumn)*DATEPART(millisecond, GETDATE()))
gibi şeyler kullanılmış. Ama bunlar da sabit veriler getiriyor. İşime yaramadı.

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Teşekkürler.

Fakat asp.net asp mantığıyla kesinlikle ters düştüğü için verdiğin komut bende çalışmıyor.

Şu şekilde yaptım. Serverda denemedim. Ama makinemde garip bir şekilde çalışıyor. İşimi eksik de olsa görür.. Elim F5 e takılı kaldığında kesinlikle değişiyor. Arada sırada F5 e bastığımda değişmiyor :) Bu rastgele gelecek resimler çok önemli olmadığı için farklı birşey denemedim. MsSql kullanacaktım. Ama Goodaddy MsSql i çok küçük boyutta veriyor. MySql ile Asp.net i birlikte hiç kullanmadım.

("Select TOP 3 * from xxxx Order BY rnd(KRID)", RR1con)

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kayıt sayısı azsa tesadüf olabilir mi? Çünkü bu kodu ben kendi sitemde kullanıyorum.

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
("Select TOP 3 * from xxxx Order BY rnd(KRID)", RR1con)

Bu kodu mu sitende kullanıyorsun yoksa bana verdiğin kodu mu ?

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
O kodu aspx uzantılı sayfanda aynen kullanıyor olamazsın.
Asp de kullanıyorsundur.

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aslında database arşivim baya büyük olacak.

Ama Access le daha önce birkaç GB lık bir database i olan site yapmıştım. Sonra MsSql e çevirdim ayrı konu. Ama Access de baya gidiyor... Büyük databaselerde şişme olduğunda bile hafif yavaşlatıyor siteyi ama bana mısın demiyor.

Asp.net ve Access konusunda haklısın. MsSql in avantajı büyük.
Ama MsSql alanını büyük veren yer de pek yok sayılır. Bu Lisans olayı yüzünden.. Bir süre sonra Hostony.com a geçicem.. Orada ise çok çok daha küçük mssql alan veriyorlar.

www.Asp.net sitesinde hosting tavsiyelerinde belki hem ucuz hem de mssql alanı geniş güvenilir bir şirket bulabilirim :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5