Next için yeni uydu frekanslarına geçiş

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
25 Eylül 2007
Mesajlar
4,524
Tepki puanı
29
Konum
Ev
Arkadaşlar kendi anladığım ve uyguladığım kadarını anlatayım:

Bende next 7500 cı var.Öncelikle menüden manuel taramaya gelin frekansı 12731 olarak diğer ayarıda 3333 olarak ayarlayın.Buraya dikkat:Bu frekans türksatın frekansıdır.Bu frekansı seçtikten sonra mutlaka network aramayı açık yapmanız lazım yoksa hiçbişey bulamazsınız.Bunu yaptıktan sonra tp ara tuşuna basıyosunuz uydu otomatik olarak kanalları bulup kaydediyor.

Bir diğer ayar ise manuel yerine aynı frekansı girerek otomatik aramada yaptırabilirsiniz.Otomatik aramada 3333 numarasına gerek kalmaz.Yine network arama açık olması lazım.

Öneriler:Arama yaptırmadan önce türksat uydusundaki tüm kanalları silin.Tüm kanalları sildikten sonra asla hotbirdde bir kanal açmayın direk türksatta kanal arayın.Network aramayı açık yapmayı unutmayın.

Ve son not:Şuanlık atv, fox, ntv gibi onlarca kanal yeni uyduya geçmiş değil.Önerim kanal aramasını yarın öğleden sonra yapın.

Farkettiğim en yeni özellik kanal geçişleri acayip hızlanmış.

Yukarıda anlattığım ayarları yapamayanlar için genel ayar anlatımı:

Arama yapmak için girilmesi gereken frekans aşağıdadır. Bu frekansı girerek Network Arama açık şekilde taratırsanız tüm kanallarınız eklenir... Tek tek frekans eklemenize gerek yoktur.

12731 / 3333 / V

Mutlaka kanal araması yapmadan önce türksattaki tüm kanalları silmenizi öneririm.
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Ekim 2004
Mesajlar
6,964
Tepki puanı
0
Konum
karavan
fabrika ayarlarına döndüm, hiç bir kanal yok su an :) annem isyanlarda :D
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
28 Mayıs 2007
Mesajlar
1,412
Tepki puanı
2
Konum
"Türkiye"
valla hi ben beceremedim bir yere götrüm orada da adamlar kan ağlıyor 600 tane makne var adamların gözleri patlamak üzere vaz geçtim karıştıryorum belki olur :p
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
2,635
Tepki puanı
3
Konum
İzmit
Bu aralar uyducular baya para kaldırıcak. Aslında çok basit, hatta EAS Promo kanalında anlatımı bile var ama insanımız öğrenmeye yapmaya üşeniyor sanırım. Uyducu arkadaşlara kolay gelsin, bol kazançlar :)
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
25 Eylül 2007
Mesajlar
4,524
Tepki puanı
29
Konum
Ev
Çok basit aslında.Hiç yapmayan biri bile menüye girip manuel veya otomatik aramayı bulursa kolaylıkla yapabilir.
 
Geri
Üst