İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

not current record

A

Anonymous

Misafir
Selam bu konuyu yine sormuştum fakat aldığım yanıtlar bu sorunu çözmedi bende başka bir şekle dönüştürdüm kodları ve bu ihtiyaçtan kurtulmaya çalıştım .
Fakat şimdi gene karşıma çıktı ve mümkünse bu sefer çözümü bulmak istiyorum size zahmet bu konuda yardımlarınızı bekliyorum sorum şu.
Databasede bir arama yaptırmak istiyorum fakat üstüste birçokkez ve herseferinde nocurrent record çıkması işi engelliyor.
Acaba kayıt bulamayınca bu uyarıyı vermemesini nasıl sağlayabilirim.
Teşekkürler...

A

Anonymous

Misafir
on error goto ???
ne biliyim ya yazdıkların bitek bunu anımsatıyo bana :)))

A

Anonymous

Misafir
slm
daha önce ne örnekler verdiler bilmiyorum ama birde şu kodu dene.

SQL = "SELECT * FROM TABLO WHERE [ALANLAR] LIKE '" & TEXT1 & "*' ORDER BY [ALANLAR];"
Set rst = datab.OpenRecordset(SQL, dbOpenSnapshot)

If rst.RecordCount = 0 Then
MsgBox "Kayıt bulunamadı"
Else
rst.MoveLast: rst.MoveFirst
Do Until rst.EOF

' burada ne ypmak istiyorsan yaz tabii kod olarak :)))

rst.MoveNext

Loop

End If
rst.Close

valla bu kod bende sorunsuz çalışıyor ve no current record hatası vermiyor.

A

Anonymous

Misafir
Sagolun ,
Sanırım anlatamadığım kısmı bu bir hata değil bir uyarı veriyor kayıt bulunamadığı için ve ben sql kullanmıyorum.Çünkü bilmiyorum hiç kullanmadım. şimdi okur2000 arkadaşımın yazdığını yapsam çalışırmı yani bu kon için öncelikle databasei sql koduyla bağlamak mı lazım hiçbir fikrim yok aynen yazar denerim ama inşallah olur.
Bu arada ben şu şekilde yapıyorum arama işlemini
data1.recordset.index= " icindearanantablonunindexi "
data1.recordset.seek "=",aranan

Sanırım bu şekilde kullanım çok az olduğundan sorum anlaşılamıyor.Bütün programda bu şekilde kullandım mümkünse bunun cevabı çok daha fazla işime yarar.

N

neco83

Misafir
bende de aynı sorun vardı şu şekilde hallettim. ama arama yaparken değil. data nesnesi yerine kendim 4 buton kodum ve bunlara data nesnesi üzerinde ki butonların özelliğini verdim(movenext,movelast felan). mesela son kayıda gelince next'e basınca kayıtlar sıfırlanıor ve
if text1="" then
msgbox("son kayıt")
end if
diyerek hallediyorum.
ama bilmiyorum işine yarar mı belki bi şeyler çağdıştırır sana. bu arada benim de bir sorum olcak ben arama yapamıyorum. yani içinde arama yapılacak tablonun indexini nasıl bulacam.nerden bulacam? mesela tabloda 2 alan var kullanıcının tercşhş bırakıp istediği alandan atama yapmasını isteyecem nasıl olacak bu?

M

MATRIX

Misafir
Hic error gelmeden devamli aramak istiyorsan

on local error resume next

isini görür herhalde

ya da bir döngü kullan

do
data1.recordset.move next
...
..
if data1.recordset.eof = true ' sona geldiyse
data1.recordset.movefirst

loop until data1.recordset.eof = true

ama bu sonsuz bir döngü oldu..neyse

M

MATRIX

Misafir
sonsuz döngüden cikman icin kac kere istiyorsa for next döngüsü kullanmalisin

dim a

do

FOR a=0 to 5

data1.recordset.move next
...
..
if data1.recordset.eof = true ' sona geldiyse
data1.recordset.movefirst

NEXT

loop until data1.recordset.eof = true

bu sana 5 kez durmadan arama yaptirir[/b]

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.