İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Obama PKK'ya karşı "süper" destek için düğmeye bastı

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
ABD Başkanı Barack Obama, PKK ile mücadelede kullanılmak üzere Türkiye'ye üç adet SuperCobra helikopterlerinin gönderilmesi için düğmeye bastı. ABD Deniz Piyadeleri'ne ait bu saldırı helikopterinin Türkiye'ye gönderilmesiyle ilgili öneri Kongre'ye sunuldu.

Obama yönetiminin, ABD Kongresi’ne Deniz Piyadeleri’ne ait saldırı helikopterlerinin, PKK’yla mücadelede kullanılmak üzere, Türkiye’ye gönderilmesi için teklifte bulunduğu öne sürüldü.

Reuters haber ajansına konuşan ABD’li yetkililer, Türkiye’nin bir süredir AH-1 SuperCobra helikopterleri için istekte bulunduğunu belirterek, Obama yönetiminin planı kapsamında, stokta bulunan üç adet AH-1 W hava aracının Ankara’ya gönderileceğini belirtti.

Türkiye’ye verilecek AH-1 W’ların yerine ise ABD askerlerinin emrine son model Textron Inc Bell AH-1Z’ler verilecek.

Adlarının açıklanmasını istemeyen yetkililer, ABD’nin kendi cephaneliğinden silahları başka ülkelere vermesinin çok nadir bir durum olduğuna dikkat çekti.

ABD Deniz Piyadeleri, SuperCobra'ları Afganistan ve Irak Savaşı'nda önemli bir silah olarak kullanıyordu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione de daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'ye PKK ile mücadele için üç Süper Kobra helikopterinin gönderileceğini söylemişti.

Kaynak: Obama PKK'ya karşı "süper" destek için düğmeye bastı - Hürriyet PLANET

mustix68

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
ufak bi bilgi " Amerika hangi ülkeye silah helikopter ucak satmışsa ,veya göndermişse içine mikro çip yerleştirmek zorunda oldugunu biliyormuydunuz ?? bi videoda dinlemiştim bu sözleri ve paylasıyorum umarım sakıncalı degildir.. sakıncalıysa ilgili arkadaşlar uyarır yada kaldırılarsa sevinirim işte o Video
Video

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
ufak bi bilgi " Amerika hangi ülkeye silah helikopter ucak satmışsa ,veya göndermişse içine mikro çip yerleştirmek zorunda oldugunu biliyormuydunuz ?? bi videoda dinlemiştim bu sözleri ve paylasıyorum umarım sakıncalı degildir.. sakıncalıysa ilgili arkadaşlar uyarır yada kaldırılarsa sevinirim işte o Video
Video

teşekkürler paylaşım için gerçekten güzel bilgi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.