mp3arsivi, hangi şehirdesin?
Çekimin bugün, yarın gelmesi gerekirdi ancak beklemekteyim henüz.
Bu arada şahsen bozdurmayla uğraşmıyorum, bankaya verdiğim andan itibaren, 4 iş günü içerisinde çekimin karşılığını almaktayım. Hiç uğraşmadan, hatta artık çek masrafıyla uğraşmadan pek fazla, olsa da 5-10 milyon en fazla vererek hesabıma yatıyor çekim.
Yapı Kredi bankasına gidip, internet üzerinden iş yaptığınızı, daha önceden iş bankasından çekler bozdurduğunuzu vede zaman aldığından bir arkadaşımın sizden bozdurduğunu öğrendikten sonra size geldim dersiniz. Çekimi kesin'e değil de lütfen Reserve'e yollayın çünkü zaten 2 hafta boyunca ödemelerimin gelmesini bekliyorum bir ay da bunu beklersem bu kadar para için bir buçuk ay beklemiş olurum dersiniz. Eğer samimi olursanız ve biraz da lütfen ile banka memurunu inandırırsanız çekinizi siz de max 5-6 iş günü içerisinde alırsınız.
Reserve çekinizin karşılığı gelmeden, merkez bankaya ulaştığı andan itibaren size yapılan ödemedir. Eğer ki çekiniz "Kesin"e yollanırsa belirttiğim gibi size 3 hafta diye belirtilir ancak tam karşılığını alana kadar birkaç gün daha geçerek bir aya varabilen süredir. Kesin denilen : kesin karşılık yani bankalar arasında çek gönderilerek çekin karşılığının gelmesi ile Türk bankasına paranın geri dönmesi işlemidir.
Bildiğim kadarıyla tüm bankalar daha fazla çek komisyonu almakta ancak döviz olarak verdiğiniz çeki TL olarak YKB'den almaya kalkarsanız komisyonun artması mümkün bu yüzden tam emin olmak için çek komisyonlarını sorun.
Ayrıca ingilterede bulunan bankalarla çalışmamaya dikkat edin çünkü çek masrafları çekten fazla tutabiliyor. Daha önce verdiğim $100 lük çek için $120 masraf tuttu tabii almadım çeki şirketle başka yol bulduk.
(Not : Google çekleri için banka memuruna ekstradan, internete hiç giriyor musunuz? (evet) Google'ı biliyorsunuzdur arama sitesi (evet) Google dünyanın en büyük en güvenilir internet şirketlerinin başında gelmektedir ve milyar dolarlık hisseleri bulunan bir şirkettir gibi ekstradan bir detay sunarsanız daha da kolay olacaktır işiniz)
Kolay gelsin başarılar.
(Ekstra not : İstanbul, beşiktaş şubesine yakın olanlar bana mail atsınlar hiç banka memuresi ile uğraşmadan işinizi kolaylaştırmada yardımcı olabilirim.)