İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ödül sistemi hakkındaki fikirleriniz

oaytekin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar arkadaşlar. Bir süre önce yeni site tanıtımları bölümünde online oyun içerikli yabancı trafik hedefli sitemi tanıtmıştım. O yazıda da belirttiğim üzere site trafiğinden inanılmaz mutsuzum :( Oyun sitelerinin prim yapmadıkları bir gerkçek ama bu kadar düşük trafikte hiç beklemiyordum. Şimdi mevcut durumda trafik arttırmak için yapılabilecekleri gözden geçirdim. Bu alternatifler arasında belirli bir bütçe olmaksızın başarılı bir sonuç almak çok mümkün görünmüyor. Benimde düşüncem şudur. İllaki cepten bişeyler gidecekse link satın almak reklamdı falandı yerine gelen ziyaretçiyide memnun edecek biçimde harcama yapmak hem daha etik hemde site yönetimi açısından daha mutlu edici olur gibime geliyor. Bu doğrultuda sitemde bir ödül sistemi yerleştirmek istiyorum ve bu konuda önerilerinize ihtiyacım var. Şöyleki :

Sitede kullandığım scriptim belirli işlemler karşılığında üyelerin puan kazandıkları bir sistem sunuyor. (Mevcut durumda açık değil ) Bu işlemler

*Oyunları oynamak
*Oyunlara oy vermek
*Oyunlar hakkında yöneticiye rapor göndermek
*Oyunlar hakkında yorum yapmak
*Ve tavsiye ile arkadaş üye yapmak şeklinde sıralanabilir.

Bazı kod modifikasyonları ile bu fonksiyonlara ek yapmak ta mümkün. Bu olanak ile üye kullanıcılara her ay için belirli hediyeler vermek istiyorum. Başlangıç için her ayın ilk 3 kullanıcısına belirli hediyeler ki aklımda 1 aylık hotfile üyeliği, 1 yıllık hosting , 1 yıllık domain gibi alternatifler var. Yani anlayacağınız maliyeti 10-20 dolar arası değişen ödüllerle hem biraz daha fazla trafik çekmek hemde gelen trafikler için daha keyif alınabilir bir site ortamı sağlamayı düşünüyorum. Yöntem başarılı olur ise 1 aylık süre haftalık hatta günlük döngüye çevrilebilir. Veya ödül,ilk üçe değil xxxx puana ulaşan ilk 10 hatta ulaşan herkese şekline dönüşebilir. Ama tabi bu gelen trafiğin mali dönüşümüne bağlı. Sitemin tanıtımında bahsettiğim gibi inanın bu siteden para kazanmalıyım gibi bir niyetim yok. Samimiyetle getiri ne olursa olsun %90 'nını yine siteyi site yapan ziyaretçilere geri vermek istiyorum. Bu nedenle neler yapılabilir, özellikle aklıma gelen ödüller haricinde önerebileceğiniz başka ödüller neler olabilir, ödül sistemi ile ilgili tavsiyeleriniz ne olabilir, kısacası verebileceğiniz hertürlü tavsiyeye ihtiyacım var. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merak edenler için tanıtım konusu :http://forum.iyinet.com/yeni-site-tanitimlari/145717-red-cow-games-online-oyun.html

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.