Aslında bu program rahat satardı bence. Yalnız pazarlama stratejisi çok yanlış oldu. Aynı zamanda aynı özellikleri taşıyan openoffice gelincede işler değişti. Hal böyle olunca open office geçen çok işletme ve şahıs var.
Microsoft bunu bedava verse home editionda yine sorunlar çıkacaktır. Geçen gün bir yerde okudum. Microsofta karşı bir dava açılmış davanın nedeni Media playerın farklı program olduğu(standartta gelen yazılımlardan farklı) ve bunu ayrıyetten satması gerektiğini belirterek dava açmış bir firma. Tam olarak firmanın adını bilmiyorum.
Nasıl başlarsa öyle gider diyorlar toplum içinde aslında doğru diyorlar , değiştirmek çok zor bu düzeni. Adam parçaya (donanıma)gözü kapalı para veriyor. Yalnız kişiye ben size yazılımıda satacağım derseniz. Aldığınız cevap ; Ben evde kullanıcam ne gerek var.
Bu sefer işletme zor duruma düşüyor. İşletmenin amacı lisanslı program satmaktır. Hal böyle olunca markalaşmak gerekmektedir. Ya kendi markanızı çıkartacaksınız veya Casper , exper gibi markaların altına geçiceksiniz. Lisanslı programı böylece satmak çok kolay oluyor.
Bir çok seminere katıldım bu tür konularda. Aslında son kullanıcıyıda mağdur etmek istemiyor firmalar o yüzden çok yakın zamanda bu tür yazılımları lisanslamak için firmalar baya uğraş verecek. Bu fiyat indiriminin sebebide budur.
Bu işin sonu toplama PC satan işletmelerde bitiyor. BSA bu tür işletmeleri denetlemeyi yoğunlaştıracaktır.