İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

olay nedir anliyamadim site kendi adinda yok oldu

aspmeraklisi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam arkadaslar ,

08/03/2009 tarihine kadar 1,5 Senedir ilk sayfa ilk sirada olan sitem tamamen aranan kelimede yok oldu .Tekil 5 k alan sitem birden tekil 390 a düstü .

Hemde benim arandigim kelime site adim ile bire bire ayni idi, yani alan adim örnegin site-adim.com ve aramada site adim diye araninca haliyle ilk sayfada geliyordu .

Ne disaridan bir link aldim nede siteye eklenen icerikleri onaylama disinda hicbir islem yapmadim . Bu olay 1,5 senedir de böyle !

site-adim.com diye arama yapinca sitem gelmiyor fakat ;
site:site-adim.com diye google da sorgulama yapinca 46 bin adet index geliyor .

Neden olabilir acaba?

X

Xman

Misafir
bencede sandboxa girmiş görünüyor, google bu günlerde kapsamlı bir temizlik hareketi başlattı bir çok sitenin lüzumsuz indexini silerken hitlerdede ciddi düşüşler yaşatıyor.

aspmeraklisi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
24 saatten fazla sürerse sandboxa diyebiliriz...

Bahsettigim gibi 08/03/2009 tarihinden bugüne kadar site yok oldu . Yani 24 Saaten fazladir yok derken suan anormal bir durum olmaya basladi , google da aramaya basiyorum site 1.ci sirada yine simdi gelmeye basladi 5 kere aramaya basiyorum üst üste 5. de yine yok oluyor tekrar arama yapinca yine 1. sayfa birinci sirada . 7 senedir asagi yukari websitelerim var , fakat böyle bisey ile gercekten ilk defa karsilasiyorum .

Tamam Sandboxta olsa site herhalde birkac ay ya da hafta gelmez. Simdi ise dedigim gibi bi aramada geliyor bi aramada gelmiyor cok cok acaip bisey.

aspmeraklisi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
site geldi

site tam 6 gün aradan sonra bu sabah itibari ile tamamen geri geldi yine 1 e oturdu . Wallahi ne istir anlamadim .

aspmeraklisi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
slm arkadaslar ,

Benim site bugün itibari ile yine yok oldu. 1 hafta var 1 hafta yok nasil istir bu bi mana verebilen var mi acaba ? Sizlerde de suanda böyle seyler oluyor mu ?

aspmeraklisi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaslar son olarak söyle bisey tespit ettim .

Serverimdaki firewall "66.249.72.115" No lu ip yi bloke etmis. Bu ip de google bot u sonuc veriyor . Sitemin kaybolmasinin bununla bir ilgisi var midir ?

Eger ilgisi var ise misal ayni serverda bulunan diger 3 sitem niye kaybolmamis olabilir . Acaba ayni serverdaki sitelere ayri ayri google bot ipleri tarama yapiyor olabilir mi ?

Eger sorun bundan ise ben firewall dan tüm google iplerine izin vermek istiyorum google botlarinin ip listesini tam olarak nerden bulabilirim . Google aradim bir kac liste var fakat örnegin listede bana gelen ip yoktu yani bu ip ""66.249.72.115".

Bu yüzden tam %100 full listeyi nerden bulabilirim ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.