İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

oltaya takılan siteler

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Siteme o kadar optimize yaptım bir sürü link aldım ama niye çıkamıyorum diyorsanız siz filtreye takılmışsınızdır.Cevabı aşagıda.

http://roberttaft.com/no_filter.htm

Çok optimize iyi degildir.Dünyadaki sitelerin %80 i optimize degilken niye %20lik dilime önem verelim diye düşünüyor google çalışanları.Sitenizle aynı içerigi olmayan sitelerden link alıp pagerank dengesini bozmaya çalışanlarda filtreye yakalanmıştır :p

O

OLTA

Misafir
ehe düzeltme yapıyorum bu olayın benimle ilgisi "yoktur"

bu adamların yapıtığı mantık ne "at a for the in with on to by as " bunları ekliyerek...

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
OLTA' Alıntı:
bu adamların yapıtığı mantık ne "at a for the in with on to by as " bunları ekliyerek...
Google da arama yaparken garip garip gizli kodlar var. onları yazıp arama kriterlerinden birşeyleri kaldırıyorlar sanırım. Garip geldi ama emlak diye aradım meta tagı boş bir site 1. çıktı :)

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
googleda gizli kodlar vardır.bunlar şifre gibi bişey.
eskidende -apde -aqgeprp gibi işeydi.o degiştirmişler.
filtreleri sonuçlar ile filtresiz sonuçları test edersiniz

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
aynı içerikli sitelerden karşılıksız link almak gerek ve optimizeyi bırakmak gerek.Google sitenize gelince bir anda ohaa falan oluyor. :p

musalpay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
metalar google için önemli değil ki. Bir sitemin 5000 tane metasız sayfası indexli. :) Yanlız çoğunu suplemantery olarak gösteriyor.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
garip

Malum oltaya takılanlardanım. Hemde çok etkili bir şekilde takıldım. Öyle çok abartı optimizasyon yapmadım. Sadece META tagları ve içeriği uygun hale getirdim. Ancak tam olarak bu yüzden olduğundan emin değilim. Çünkü metalar ve içerik aylardır aynı şekildeydi. Bir gün search ettim ve siteyi göremedim. Üstüne buradaki adresten search ettiğimde orada duruyordum. dmoz'da kayıt olduğumun ertesi günü oldu bu durum. Dmoz la bir ilgisi olabilir mi acaba backlink vs ?

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Güzel de nasıl kurtulacağız allah aşkına. Kafayı yiyeceğim kurtaramadım oltadan 2 haftadır.

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaslar ;

Google de arama seklini daha onceden yazmistim okumayanlar icin kisaca bir ozet yapmak istiyorum. Metatag lar onemsiz degil aksine onemli. Nasil diyecek olursaniz alt kismi dikkatli okuyun derim ...

Google 'den bir kelime aratildiginda google listelenecek sitelerde su kosullari onemsiyor sirasi ile :

1.) PageRank
2.) Index
3.) Title
4.) MetaTag ( Desc )
5.) MetaTag ( Keyword )
6.) Site Icerigi

Eger bir sitenin PR 'si yuksek ise aratilan kelime index lenen sayfalarin bir tanesinde geciyor ayni zamanda o index li sayfanin metatag title kisimlarinda geciyorsa ilk sayfadasiniz demektir. Bazi kisimlar da ise index lemeyi arka plana atarak PR title desc keyword kisimlarini inceliyor.

Ornek olarak anlatmak gerekirse :

1. ) www.muziklerim.com
2. ) www.muzikalani.com

Ikisinide ben yaptim http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ücretsiz+mp3+download&meta= adresinde goreceksiniz ki muziklerim.com 1. sirada

Birinci sirada olmasinin en buyuk nedenleri
a-) PR Yuksek
b-) Kelime Title 'de geciyor
c-) Kelime Desc 'de geciyor
d-) Kelime Keyword 'da geciyor
e-) Kelime Sitede geciyor

Bu nedenlere uydugu icin otomotik olarak google bunu iyi bir site olarak goruyor.

Bunun yani sira sitem muzikalani.com muziklerim.com 'a gore cok daha fazla index 'e sahip. Ustelik indexlenen her sayfanin icinde arattigimiz "ücretsiz mp3 download" kelimeleri geciyor. Ama PR nedeni ile kacinci sayfada oldugumu kestiremiyorum.

Google de ust sirada cikmanin diger bir etkili yolu ise aratilan kelimenin adres kisminda da geciyor olmasi.

Bunun icinde bir ornek vermek gerekirse :

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=mp3+muslum+gurses&meta=

Adresini ziyaret edebilirsiniz. PR si yuksek olan sitelere ziyaden ucretsiz bir siteye ait bir site ilk sirada cikiyor.

Bunun nedeni ise :
a-) Kelime Titlede Geciyor
b-) Kelime Desc 'de Geciyor
c-) Kelime Keyword 'de geciyor
d-) Kelime Adres 'de geciyor

Sanirim az cok aklinizda birsey olusmustur. Son olarak bir kisa aciklama ile bitirmek istiyorum. Muzikalani.Com 'un indexlerini kontrol ederseniz goreceksiniz ki indexleme isleminde her sanatciya ait bir klasor ve bir dosya var bu dosyalar mp3 klasorunde. Her indexlenen sayfa da "ucretsiz mp3 download" "mp3 indir" gibi kelimeler desc, title, keyword, site gibi kisimlarda yer aliyor. Bunu otomotik olarak yapiyor script. ( FAKE DEGIL ) Bu nedenden oturu sitenin 28. Gunu olmasina ragmen siteye ait 800 kusur index var. ( Sadece sanatcilari gordu mp3 leri gormedi cunku bir hata yapmisim ) GPR ise 4. Yeni bir site olmasina nazaran asil besin kaynagi google, msn ve yahoo.

ONEMLI BIR NOT :
1-) Google Index 'inde en onemli ozellik sudur. Indexlenen sayfalariniz da title keyword desc ayni ise cok daha az sayfaniz indexlenir.
2-) Google Index 'leme isleminde Request islemlerini dosya islemlerine nazaran daha gec gorur. Orn : sanatcilar.asp?ID=4879&Sanatci=Bendeniz 1 hafta da indexleniyor ise /bendeniz/bendeniz.asp 2 gunde indexleniyor. ve Size daha fazla cikar sagliyor ...

( NOT : Muzikalani.Com 'un scripti satliktir :) ... )

Sanirim Yeterli Bir Aciklama Oldu ve Birseyler Ifade Edebildim ...

Iyi Calismalar ...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.