Arkadaslar ;
Google de arama seklini daha onceden yazmistim okumayanlar icin kisaca bir ozet yapmak istiyorum. Metatag lar onemsiz degil aksine onemli. Nasil diyecek olursaniz alt kismi dikkatli okuyun derim ...
Google 'den bir kelime aratildiginda google listelenecek sitelerde su kosullari onemsiyor sirasi ile :
1.) PageRank
2.) Index
3.) Title
4.) MetaTag ( Desc )
5.) MetaTag ( Keyword )
6.) Site Icerigi
Eger bir sitenin PR 'si yuksek ise aratilan kelime index lenen sayfalarin bir tanesinde geciyor ayni zamanda o index li sayfanin metatag title kisimlarinda geciyorsa ilk sayfadasiniz demektir. Bazi kisimlar da ise index lemeyi arka plana atarak PR title desc keyword kisimlarini inceliyor.
Ornek olarak anlatmak gerekirse :
1. )
www.muziklerim.com
2. )
www.muzikalani.com
Ikisinide ben yaptim
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ücretsiz+mp3+download&meta= adresinde goreceksiniz ki muziklerim.com 1. sirada
Birinci sirada olmasinin en buyuk nedenleri
a-) PR Yuksek
b-) Kelime Title 'de geciyor
c-) Kelime Desc 'de geciyor
d-) Kelime Keyword 'da geciyor
e-) Kelime Sitede geciyor
Bu nedenlere uydugu icin otomotik olarak google bunu iyi bir site olarak goruyor.
Bunun yani sira sitem muzikalani.com muziklerim.com 'a gore cok daha fazla index 'e sahip. Ustelik indexlenen her sayfanin icinde arattigimiz "ücretsiz mp3 download" kelimeleri geciyor. Ama PR nedeni ile kacinci sayfada oldugumu kestiremiyorum.
Google de ust sirada cikmanin diger bir etkili yolu ise aratilan kelimenin adres kisminda da geciyor olmasi.
Bunun icinde bir ornek vermek gerekirse :
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=mp3+muslum+gurses&meta=
Adresini ziyaret edebilirsiniz. PR si yuksek olan sitelere ziyaden ucretsiz bir siteye ait bir site ilk sirada cikiyor.
Bunun nedeni ise :
a-) Kelime Titlede Geciyor
b-) Kelime Desc 'de Geciyor
c-) Kelime Keyword 'de geciyor
d-) Kelime Adres 'de geciyor
Sanirim az cok aklinizda birsey olusmustur. Son olarak bir kisa aciklama ile bitirmek istiyorum. Muzikalani.Com 'un indexlerini kontrol ederseniz goreceksiniz ki indexleme isleminde her sanatciya ait bir klasor ve bir dosya var bu dosyalar mp3 klasorunde. Her indexlenen sayfa da "ucretsiz mp3 download" "mp3 indir" gibi kelimeler desc, title, keyword, site gibi kisimlarda yer aliyor. Bunu otomotik olarak yapiyor script. ( FAKE DEGIL ) Bu nedenden oturu sitenin 28. Gunu olmasina ragmen siteye ait 800 kusur index var. ( Sadece sanatcilari gordu mp3 leri gormedi cunku bir hata yapmisim ) GPR ise 4. Yeni bir site olmasina nazaran asil besin kaynagi google, msn ve yahoo.
ONEMLI BIR NOT :
1-) Google Index 'inde en onemli ozellik sudur. Indexlenen sayfalariniz da title keyword desc ayni ise cok daha az sayfaniz indexlenir.
2-) Google Index 'leme isleminde Request islemlerini dosya islemlerine nazaran daha gec gorur. Orn : sanatcilar.asp?ID=4879&Sanatci=Bendeniz 1 hafta da indexleniyor ise /bendeniz/bendeniz.asp 2 gunde indexleniyor. ve Size daha fazla cikar sagliyor ...
( NOT : Muzikalani.Com 'un scripti satliktir
... )
Sanirim Yeterli Bir Aciklama Oldu ve Birseyler Ifade Edebildim ...
Iyi Calismalar ...