İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ömer ergin tarafindan dolandirildim

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Belirtmek isterim ki hukuk fakültesinde okumuyorum ancak eğitimim sırasında aldığım temel ve ticari hukuk bilgilerime dayanarak zararınızı karşılamak için dekontlarınızı kullanarak sebepsiz zenginleştirme davası açabilirsiniz diyebiliyorum. (http://yunus.hacettepe.edu.tr/~cozel/sebepsiz.doc) Cezai boyutta ise mutlaka avukatınızdan yardım isteyiniz.

Ayrıca bu zinciri takip eden arkadaşların bir üstteki mesajı görmezden gelmelerini ve bu arkadaştan da mesajını geri almasını rica ediyorum. Bu tarz mesajlar yanlış yönlendirmelere sebebiyet verir ve üç kuruşluk adamların ben de dolandırıcıyım diyerek ortaya çıkmasına sebep olur. 1995 yılından beri gördüğüm sanal dolandırıcılık suçlarından hapis ve para cezası alan en az 5 kişiyi kendi çevremden mağdur olan tanıdıklarımdan biliyorum. İleri görüşlü bir savcı ve iyi bir avukatın neler yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
11 yıldır bu sektörün içindeyim, sen belki 3 - 5 dolandırı gördün, ben milyonlarca gördüm ve şuana kadar hiç birine cezai işlem uygulandığını görmedik.
Uygulama gelince bilerek konuşun. İş olsun diye değil.
Sen direk mahkemeye veremezsin, tüketici haklarına ancak şikayette bulunabilirsin. Eee tüketici haklarına ne diye dilekçede bulunacaksın? Karşında vergi levhası olmayan hayali bir firma bulunuyor? Bu forumda bir kezde olsa bazıları bilerek konuşsa ne olur?

Evet Hukuk Fakültesi okuyorum. Zoruna mı gitti?

Kimsenin iş olsun diye konuştuğu yok abuk sabuk konuşmayın. Siz 11 senede hiç bir şey öğrenmemişsiniz demek ki. Hukuk dediğin gibi işlemiyor. Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olun.

Belirtmek isterim ki hukuk fakültesinde okumuyorum ancak eğitimim sırasında aldığım temel ve ticari hukuk bilgilerime dayanarak zararınızı karşılamak için dekontlarınızı kullanarak sebepsiz zenginleştirme davası açabilirsiniz diyebiliyorum. (http://yunus.hacettepe.edu.tr/~cozel/sebepsiz.doc) Cezai boyutta ise mutlaka avukatınızdan yardım isteyiniz.

Ayrıca bu zinciri takip eden arkadaşların bir üstteki mesajı görmezden gelmelerini ve bu arkadaştan da mesajını geri almasını rica ediyorum. Bu tarz mesajlar yanlış yönlendirmelere sebebiyet verir ve üç kuruşluk adamların ben de dolandırıcıyım diyerek ortaya çıkmasına sebep olur. 1995 yılından beri gördüğüm sanal dolandırıcılık suçlarından hapis ve para cezası alan en az 5 kişiyi kendi çevremden mağdur olan tanıdıklarımdan biliyorum. İleri görüşlü bir savcı ve iyi bir avukatın neler yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz.
Evet dediğin doğru. Öyle bir kanun var ve mahkeme açabiliyorsun. Ve aynı kişi hakkında böyle açılacak davalar çoğalırsa mahkemenin bakışıda değişecektir.

xeribi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sevgili arkadaşlarım çeşitli yorumlar yapmıssınız ben farklı bir acıdan yaklastım tabi savcılıga verırken.Hiç vermemektense sineye çekip susmaktansa boyle dolandırıcılıklara seyırcı kalmaktansa kalmamayı tercih ettim.Allaha şükür benim maddi durumum iyi Allah hepinize benden çok versin 50 Tl nin peşinde değilim sadece bu tip dolandırılmalara bir örnek olurum insanlar en azından belki benim yaptığımdan örnek alıp aynısını yaparlar.Benim elim aşınmadı gittim savcıyla konustum gerekli tüm işlemler yapıldı.Sonucu muhakkak buraya yazarım.Ama ceza alır ama ceza almaz ben kendime saygımdan ötürü susmadım ve hakkımı aradım.
Haksızlıklar karşısında hakkınızı arayınız.Lakin aksi durumda hakkınızla beraber şerefinizde gidecektir.(Hz. Ali)

xeribi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
anlamadığım bazı arkadaslar hırsızlardanmı yana? iyi hiç vermeyelim cirit atsınlar ortalarda

3xpr3ssiv3

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben onu bunu bilmem, bence arkadaş hemen hakkını aramalı. Dekontlari var zaten, işini bilirse istediği olur diye düşünüyorum. Geçen tvde gördüm, sanal dolandırıcılıktan adam toplam 200 kusurat sene hapis aldı. Bizim olay o kadar büyük olmasada, 3-5 ay alabilir..

xeribi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaslar ömer adlı sahısı 2. msnıme eklemıstım kabul etmıs savcılıga verdıgımı soyluyorum tanımamazlıktan gelıyor :D:D:D dıger dolandırılan arkadas bana bı ulassa oda verse savcılıga daha cok dıkkat ceker en azından 200 tl carpmıs onu dedıgıne gore

Calixtus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar ben bi olay anlatayım. Minibüscü bi eniştem var duraktaki tüm arkadaşları 4.000 kontör karşılığında 10,000 TL kazandıklarına dair mesaj gelmiş. Hepsi takır tukur göndermişler kontörleri... sonra anlamışlar keklendiklerini =) sonrada polis'e gitmişler şube müdürü kahkaha atmış olay karşısında ve demişki " Efendim siz neler anlattınız dinledim. Hiç şaşırmıyorum ancak bizim polis memur arkadaşlar bile binlerce kontör'e dolandırıldılar."

Yani onlarda çözemiyorlar kendi dertlerini yani umarım neticelenir... temennimiz budur...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.