İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Önemli bir soru?

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar domainlerimi sedoda satışa çıkarmıştım. Bugün bir mail aldım.
Toughguy.net Sitesinden;
Dijital imza ile "[email protected]" tarafından gönderilmiş.

Mailde;
Hello,

We are interested in shareturkiye.com

Your name was listed for sale. Please let us know your price.

Our company provides IT security services and performs security audit of local and global networks. Our clients are mainly based in Europe and Canada.

So investing in names is an additional direction of our financial strategy.

Looking forward to do business with you.

Regards,
William Quigley
President
GSC Services
==========================================================
NOTICE - This communication may contain confidential and privileged
information that is for the sole use of the intended recipient. Any
viewing, copying or distribution of, or reliance on this message by
unintended recipients is strictly prohibited. If you have received this
message in error, please notify us immediately by replying to the message
and deleting it from your computer.

Denmiş. Yani sedoda görmüşler sanırım ve hem kendileri listelemişler hemde kendileride ilgileniyormuşlar alan adı ile.

Tam olarak Türkçe çevirisnide vereyim ben size;

Merhaba;
Shareturkiye.com ile ilgilenmekteyiz.
İsminiz (Alan adınız) satılık olarak listelenmişti. Lütfen senin alan adına değer biçmemize izin ver. Bizim şirketimiz senin tüm güvenlik önelmelerini sağlar, yerel ve global olarak güvenlik kayıtlarını tutar, kontrollerini yapar. Müşteri kitlemiz genellikle Avrupa ve Kanada' yı hedef alır.
Bu yüzdendir ki; alan adlarına yatırıp yapmak bizim mali stratejilerimiz içindedir.
Seninle çalışmak ve uzun vadede iş yapmak istiyoruz.

Regards,
William Quigley
President
GSC Services
NOT - Bu iletişim, tasarlanan alıcının yegane kullanımı için olan gizli ve ayrıcalıklı bilgiyi içerebilir.
Herhangi bir görme, kopyalama veya dağıtma, veya tasarlanmamış alıcılar tarafından bu mesajda itimat, katıca yasaklanandır.
Eğer sen, yanlışlıkla bu mesajı alsaydın, lütfen hemen bilgisayarından sil ve konuyu cevaplayarak bizi haberdar et.

Merak ettiğim konu mailin geldiği yer ile daha önce çalışan bir arkadaşımız varmı aramızda?

Adamlar ciddi olarak bir mail atmışlar çünkü.

Yani herangi bir referansı olan yada iyi - kötü birşeyler yaşamış olanlar falan?

Önerileriniz doğrultusunda hareket edeceğim çünkü 240Euro olarak teklif vermişler. Zaten Paypal bu ay yeterince canımı yaktı şimdi yine bir sürü paradan olmak istemiyorum.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Okudum daha önce sorulan postları teşekkürler öncelikle.

Ama şöyle bir durum var. Evet bu adamlar kendileri para kazanmak için sedodan topluyor olabilirler alan adlarını sonrada kendi bünyelerinde satmak yada satın almak isteyebilirler. Ona bir lafım yok. Zaten sitelerine baktığınızda kendilerininde bu işi yaptığını göreceksiniz. Sedoya rakipler yani müşterilerini toplamak istiyor olabilirler normal olarak.

Ama Toughguy.net bir şirket üstelikte Hotmail gibi mail server üzerinde de yoğunlaşan ve avrupada bir çok kişininde kullandığı bir firma.

Ama ticaret yapan birini tanımadım daha önce. O yüzden danışmak istedim.

Üstelikte sanırım bu tür olayların olduğunun onlarda farkında ve adamlar mailide dijital imza ile yollamışlar.
Yani en basit bir dijital imzanın bile kırılmasında büyük sigortalar ödeyebilecek tipte bir firma.

Karasız kaldım aslında çok.

Not: Webmasterların birçoğuda spam mail için kullanıyor hatta bu firmayı günlük limiti yok çünkü maillerinin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.