İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Oracle Nedir?

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba arkadaşlar bugün bir arkadaşımla konuşuyordum script yazarken hangi db'yi kullandığımı sordu doğal olarak mysql dedim oracle tavsiye etti mysql'e göre daha hızlıymış ve kasmazmış oracle nedir ne değildir bilginiz var mı nasıl kullanılır her server destekler mi eklenti mi kurmak vs. bilgi verirseniz sevinirim

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Oracle maddi olarak kasar biraz bildiğim...
Oracle'in altından girip üstünden çıkan Türkiye'de kimse yok bildiğim kadarıyla.
Ve her bir şeyde onların teknik desteğine ihtiyaç duyarsın.

Büyük firmalar, hastaneler vs kullanır genelde.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Linux de Oracle'i ucretsiz kurabilirsiniz.

Ama Oracle Oyle MySQL gibi ufak bir veritabani degil. Hiz konusu da gorecelidir.

Oracle da uygulama gelistirip devreye soktugunuzda bir de Oracle DBA = veritabani yoneticisi = "benim meslegim" ihtiyaciniz olacaktir.

Bu nedenle ufak siteler icin Oracle, Sybase, DB2, MSSQL e bulasmayin.

MySQL kullanin basiniz agrimasin.

Size Oracle i tavsiye eden arkadasinizi anlayabiliyorum, buyuk ihtimalle Oracle konusunda bilgili bir kisi...

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
peki iyinet barafranca ogame tarzı oyun siteleri için de mysql tavsiye eder misin? çünkü genel sitelerin hepsi mysql kullanıyor forumlar vs. vb yi bilmiyorum denemedim herhalde vb de mysql kullanıyor

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Oraclenin hedef kitlesinde (inanın) siz+biz yokuz.

önce hosting + domain ücreti kazanmak gerekiyor ya ona bir de veri tabanı kullanım ücreti eklediğinizi düşünün. ve hosting + domain ücretinden çok daha fazla bir ücret.
gerçi veritabanına bağlanacak kullanıcı bazında ücretler artıyor ....

bir de hosting değiştirdiğinizi düşünün? gittiğiniz yerin bunu size sağlaması gerekki hosting firmalarında veri tabanı dendi mi oracle akla bile gelmiyor.

sanıyorum o arkadaş internet ortamına yabancı (intranet yada çok özel projelerde çalışıyor)

falsealarm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Guldum valla, arkadasin sacmalamis yada hava atmak istemis. Oracle 10g'yi download eder kullanirsin, fakat seni fazlasi ile asacagini garanti ederim. Hangi yonden dersen, her yonden. Bilgi, deneyim ihtiyaci, sistem resource gerekliligi, etc.

Esas isim olarak yurtdisinda bir IT firmasinda danisman olarak devlet bakanliklarina calisiyorum. Firmanin bakanliklara sattigimiz kendi Finans ERP yazilimimiz (en kucuk implementasyonu $2 milyondan basliyor) var. Musterinin buyuklugune gore aylik binden, yuzbinlere, milyonlara kadar islem hacmini goren olan bir sistem bu. Biz Oracle'i DB2, MsSQL, etc. opsiyonlarinin yanindasunuyoruz ve %99 secilen oluyor. 10GB'den 4TB'ye kadar varan veritabanlarimiz var.

Oracle bu Enterprise grade kapasiteye sahipken, sence basit bir websitesi icin uygun secenek olur mu?

falsealarm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Linux'ta ucretsiz denmis. Windows icin dahil ucretsiz download edip kullanabilirsiniz fakat lisans odenmez ise commercial herhangi bir kullanim hakkiniz yok.

Ayrica Oracle 10g Express Edition ucretsiz versiyonu var, Oracle'in low-end denilen pazara MySQL alternatifi olarak sundugu, fakat bu bile sistem gereksinimleri olarak agir. Download etmek icin http://www.oracle.com/technology/products/database/xe/index.html. SQL bilen her hangi bir insan kullanabilir. API'lar degisecegi icin, sahsiniza ait scriptlerde degisime gerek duyacaksiniz. ADODB kullanan hazir scriptler'de degisim kolay olabilir.

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
O kadar abartıp ilgisi olan insanları korkutmaya gerek yok. Öğrenilmeyecek bişey değil, bizim şirkete hiçbişey bilmeden gelip 1 ayda oracle ile uygulama yazmaya başlayanlar da var. Öcü diyerek insanları uzaklaştırmanın anlamı yok.

Tabiki oracle basit bir web sitesi için biraz büyük kaçacaktır, ama ilerde büyük projelerde çalışmayı düşünüyorsanız "falsealarm" kullanıcı adlı arkadaşın söylediği express sürümünü alıp en azından kafanızda bir fikir oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Web sitesini Oracle ile kullanmak yerine, PostgreSQL kullanın. Hem entegrasyonu daha kolay, hem her istediğinizi yapar, hem de performans olarak oldukça güçlü.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
bencede hava atmaya çalışmış.mysql kesinlikle yeter.
Çok büyük siten olursa ancak kullanırsın yoksa gerekli yok.

Şu anda gelende hastaneler ve büyük verilerin depolandıgı sistemler kullanıyor bunu

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.