İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PageRank Nedir Ne Değildir ...

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaslar, PageRank nedir ne degildir? bunu kucuk bir pratik ile test edelim mi?

ok baslayalim o zaman..

bu pratigimizde 3 adet site kullanacagiz.

1-OSYM.gov.tr (PageRank 5 -> sonuc.osym.gov.tr adresi icin)
2-Devletim.com (pageRank 5 -> gunluk tekil=10.000 üstü, kaynak: toplistler)
3-SiteRehber.com (PageRank 0 ) (site henuz 1 aylik belki ondandir :))

...PageRank i yuksek siteler arama sonuclarinda ust siralarda yer alir....

simdi aciyoruz Google.com.tr yi ve arama yapiyoruz
"kpss sonuclari" (tırnak isaretlerini kullanmadan)

enter...

siralama şöyle.
1.ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi
2.| SiteRehber.com | Türkiyenin En Kapsamlı Site Rehberi |
3.....
4.....
5.Devletim.com

arama yapmak istemeyenler icin link
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&ie=UTF-8&q=kpss+sonuclari&meta=

Not:Hatta dün baktigimda siterehber.com 1. sirada cikiyordu, yani ösym nin sayfasinin üstünde... şimdi değişmiş..

Neden bu 3 site? cunku bu 3 site de de kpss ile alakali linkler mevcut..

Şimdi PageRanki yuksek siteler ust siralarda yer alir dersek bunu nasil aciklariz??

Bana sorarsaniz, page rank sadece google dizininde ust sirada olmaya yarayan birsey gibi geliyor bana..

PageRank hakkinda bilgisi ve yorumu olan herkesi bu olayi aciklamaya davet ediyorum.. :confused:

Y

yarismalar.net

Misafir
Birde bir şey daha ekliyim. kpss sonuçları ösym yada devletim.comun ana sayfasında bulunmuyo. bulundukarı sayfa:
www.devletim.com/index.asp?tur=universite [PR=0] (hatta burada sadece kpss bulunuyor.)
Yani google sitenin PR ına değil aranan kelimelerin bulunduğu sayfanın PR ına bakıyor...

Aranan kelime sayısı birden fazlaysa önce kelimelerin yazıldığı şekilde olan siteler, sonra aranan kelimelerin hepsinin olduğu ancak tam olarak yazıldığı gibi değilde farklı bölgelerde bulunan siteler, daha sonra aranan kelimelerden birnin eksik oldğu siteler olarak devam ediyor...
Her katgori içinde siteler PR larına göre sıralanıyor..

Ayrıca google kendisi sıralamaları PR a göre yaptığını söylerken biz niye bunu tartışıyoruz ki????

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Buna tartismaktan ziyade, ne oldugunu kavramaya calsiyoruz desek...
Şahsen benim amacim bu..

Y

yarismalar.net

Misafir
detaylı bilgi için lütfen şu adrese bakın.
http://www.google.com/technology/

özellikle bu bölüm:
Important, high-quality sites receive a higher PageRank, which Google remembers each time it conducts a search. Of course, important pages mean nothing to you if they don't match your query. So, Google combines PageRank with sophisticated text-matching techniques to find pages that are both important and relevant to your search. Google goes far beyond the number of times a term appears on a page and examines all aspects of the page's content (and the content of the pages linking to it) to determine if it's a good match for your query.

ingilizcesi yeterli olmayanlar için türkçeye çevirdim: (PageRank yerine PR kullandım.)
Önemli, yüksek kaliteli siteler, Google'ın her aramada kontrol ettiği, yüksek PR alırlar. Tabiki, Sizin aramanızla eşleşmiyorsa, önemli sayfalar sizin için hiçbir şey ifade etmez. Bu yüzden Google PR'ı sofistike bir metin-eşleme teknolojisiyle birleştirerek, aramalarda önemli ve konuyla ilgili siteleri bulur. Google sitenin aramanız için doğru bir sonuç olup olmadığını anlamak için, bir terimin sitede kaç defa göründüğünden çok daha öteye giderek sitenin tüm içeriğinin etkilerini analiz eder.(ve siteye link veren sitelerin içeriğini).

Anlaşılacağı gibi google'ın teknolojisi sandığımızdan çok daha karmaşık.

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende öyle diyorum zaten, bu işler derin işler :)
ordaki "sofistike" kelimesi ile koparmis olayi google. Artik ne yapsak bos, sofistike olmadiktan sonra PR den 0 alirsin abicim :)

yarismalar.net ceviri icin tesekkurler...

Y

yarismalar.net

Misafir
Valla öyle, en güzeli bunu anlamakla kafa yormak yerine sitelermizin içeriklerini zenginleştirmek.
Birde sabretmek. zamanla yükselir PR'larımız inşallah.

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Valla lafimi agzimdan aldin.. Bende diyecektim ki, birakin abi PR yi felan,
Kaliteli bi site yapin elbet bi sekilde hakkettigi degeri bulur...

ilgili atasaözü: Zalimin zulmü varsa sevenin allahı var.. :)

(burada "zalim" google, seven de "kaliteli sitenin saihibi" anlaminda) :) :)

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim bildigim kadariyla PageRank in trafik le cok buyuk bir iliskisi yok. Google bile bunun nasil oldugunu tam aciklamiyor. Calinacagindan korkuyor herhalde. Benim bildigim kadariyla soyle:

1- Google her sayfaya (siteye degil) 1-10 kadar puan veriyor, google la gore o sayfanin degeri. Mesela mynet in ilk sayfasi pr6 olabilir ama mynet.com/arama filan gibi ic sayfalari pr3-2-1-4 gibi degisir.

2-Google pagerank ile sizin baska bir sayfaya yaptiginiz linkin degeride farkili. Pageranki yuksek olan sayfalardan gelen linklerin degeride googla gore yuksek. Onun icin pageranki yuksek sitelerden link almak daha akillica.

3-goole da arama yapinca cikan sonuclar bir suru seye gore degisiyor. mesela aranan kelime sayfada nasil dagilmis, h2 baslikmi, aranan kelime sayfada kac kere tekrar edilmis, sitenin pr si kac, siteye nerlerden kac linkler geliyor vs.

4-Content cok onemli onemli pr de. Eger size pr si yuksek olan birisi link versin sizinde prniz artar. Bunun icinde cok kisi pr si yuksek olan sitelerden link satin aliyor. hotscripts.com 2 yil once linki 900 dolardan (aylik) satiyordu, hotscripts o zaman pr8 idi.

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sonuçta her webmaster sitesini google'da iyi bir yere getirmek için çabalamalıdır. ama bu da google'ın tekeline tekel katıyor. bir de işin bu yönünü düşünmek gerek. biz ve bütün dünyadaki webmasterlar ne kadar çok ilgi gösterirse google o kadar büyüyor. onun yan kolları doğuyor. bizim de onlara yetişme şansımız olmuyor. neyse şimdilik yapacak bişey yok mecburen google ile dost olmak lasım. ama onun yerinde de gözümüz olması lasım :) biraz zor ama önce hayal etmek gerek :)

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yahoo da webrank diye birsey yapiyormus bu arada,
anlasilan artik sitelerimizin degeri google rank yahoo rank ve altavista rank seklinde degerlendirilip gidilcek

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5