İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Panel Konusunda Kararsız Kaldım..

DoLLy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yabancı bir firma üzerinden makina kiralamayı düşünüyorum. Fakat panel olarak hepsi bana aynı uzaklıkta olduğu için sizlerin görüşlerini almayı uygun gördüm.

CPanel - Plesk - DirectAdmin

Aslında çok komplex birşeylerde kullanacağım söylenemez panelde, Kullanıcılar için kolay pop3 email eklenebilmesi, admin için ise genel kontrollerin dışında site hakkındaki kullanım bilgilerinin, sistem kaynaklarını ne şekilde tükettiğinin, siteye girip çıkan kullanıcı bilgileri ve referrer bilgileri gibi şeyleri göze hitap eden şekilde sunan bir panel için bunlardan hangisini tercih etmeliyim?
Birde ziyaretçilerin direkt klasörlere vs erişmemesi için htaccess vb korumayı yapan özelliği de olsa fena olmaz ama sanırsam onu kendimizde manuel olarak yapabiliriz.

Aslında bunların hepsi aynı özellikleri sağlayabiliyorlar ama içlerinde hanginin bir adım önde yada geride olduğunu bir iki sebep sunarak söyleyebilirseniz çok sevinirim..

Yardımcı olanlara da teşekkürlerimi sunarım :)

M

messmedia

Misafir
cpanel daha basit ve hızlıdır, en iyisi o bana kalırsa, ben plesk kullanıyorum, pleskte dedicated kullanacaksan reboot olayı da var ama htpps olayı olduğu için diğerlerine göre yavaştır.

C

cappytoi

Misafir
Plesk oturaklı ama panelin açılması yavaş ve iyi bir konfigürasyon istiyorç Doğru düzgün bandwidth sayıyor. Güvenliği de iyi. Ama pahalı.

Cpanelde özellik zenginliği var ama açıkçası zaman zaman problem yaşanabiliyor. Oturmamış bazı bölümleri var.

Sonuç olarak tercih meselesi ikisinin de demolarına bakıp karar vermelisin.

hdogan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Ben sahsen DirectAdmin taraftariyim. cPanel'e gore daha az kaynak tuketiyor (Xeon sunucu uzerinde denemistim), fakat kullanici sayisi daha az.

N

n0kta

Misafir
cPanel i her zaman tercih ederim, kullanırım. Kullanımı kolay, hızlı, problem çıkardığına pek rastlamadım!

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Birsey bilmeyenler icin cok ek ozelligi ile cPanel iyi bir panel. Plesk anlamsiz pahali icerisinde bulundurdugu ozelliklere gore. Reboot hepsinde var bu arada. Fiyat performans goz onunde alindiginda Directadmin digerlerine nal toplatir. Stabildir ayrica 2 gunde bir bloody edge-current-stable-hedik hoduk versiyonlari cikmiyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5