İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Paylasmak istedim

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Bunu belki bilenleriniz vardir ben yinede paylasmak istedim.
Son zamanlar SIK SIK yolculuk yaptigim icin gittigim her yerden google adsense reklamlarinin iceriklerinin farkli oldugunu gozlemledim.
Reklam blogundaki reklamlarin bir kismi bulundugum sehir ile ilgili cikiyor.
Bir diger konu da hafta sonu daha az hit alan sitede bazen hafta icinden fazla kazanc olabiliyor, hafta sonu ziyaretci profillerine baktigimda Turkiye disindan gelen ziyaretcilerin sayisinin oraninin arttigini goruyorum.
Sizce google ziyaretcilerin ulkelerine gore mi effective CPM i belirliyor, yada bu effective CPM hesaplamasinda bir faktor olabilirmi?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Pamuklu urunlerin suyu cok iyi cektigi...

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
evet faktör
ama benimde ilgimi çeken bir şey var reklam verenler artık bölge ve dil bazlı çalışmaya başladılar eskiden amerika trafiği olan sitem tek tıka ortalama 1,5 usd alırken şimdi amerika trafiğinden ortalama 6 cent almaktayım.

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet ülke önemli bir faktör ziyaretçi profiline göre CPM'ler farklılık gösteriyor çünkü onların karşısına çıkan reklamlar değişiyior....

Cypher

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
US/CA trafik hala potansiyel olarak iyi keywordları barındırıyorsa site click başı en az 1 usd verir.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bunuda biliyosunuzdurda yinede söyleyeyim. Ben google adwords reklam için sitemi kaydettirdim. Orada görünen reklamlar açık artırma tarzında yayınlanıyor. Yani en üstte çıkan reklamın sahibi daha fazla para ödüyor. Buda bize daha fazla komisyon anlamına geliyo tabi. Yabancı sitelerin ya da belirli kategorideki bazı sitelerin en üstte çıkmak için çok daha fazla para vermesi gerekiyor. Buda yine bize yol su elektrik faturalarını ödemek için daha fazla komisyon getiriyor. Örnek olarak bi arama sonucunda adsl kelimesine ait alt alta 30 tane sponsor link gördüm. Ben emlak kelimesi için kaydetmiştim 60 bin lira ödersem 2 veya 3 80 bin ödersem 1. çıkıyodum o kelimede.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5