İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PayPal Destek Platformu

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Merhaba,

Uzun zamandır hayata geçirmek istenilen bir proje şu anda yayında.

2007 yılı başları itibariyle bilinçli olarak dolandırma eylemlerinde bulunan kullanıcıların çoğalması nedeniyle bildiğiniz gibi paypal işlemleri çok tehlikeli hale gelmiştir.

Aramızdan pek çok arkadaşı dolandıran bu bir nevi çete diyebileceğimiz insanlara karşı bir önlem alabilmek amacıyla güvenli bir topluluk oluşturmak fikri akla geliyor.

Bu nedenle hem paypal ile ilgili sorunların çözümlenmesinde hem de güvenli paypal ticaretinin sağlanmasında üyelerimizin bibirlerine yardımcı olacağını düşünmekteyiz.

PayPal Destek Platformu sloganlı sitemizin adresi www.paypaldestek.com dur.
Üyelerimizin kayıt esnasında T.C. kimlik bilgileri istenmektedir.

Bu bilgileri doğru olarak doldurmayan üyelerimizin üyelikleri onaylanmamakta ve bu üyelerimiz sitemizden yararlanamamaktadır.

Dolandırıcılığı en az seviyeye indirebilmek için kayıt esnasında bu bilgileri almak zorunludur.

Neden T.C. kimlik bilgilerinizi veresiniz ?

İlk anda tereddüt etmeniz çok normaldir keza bu tamamen sizin kişisel bilginizdir.
Lakin bir dolandırıcının elinde gerçek bir nüfus cüzdanı olmadan oradaki bilgileri doldurması imkansızdır.

Kimlik bulamaz mı ?

Elbette bulur.Kendi ailesinden bir bireyin kimlik bilgilerine ulaşabilir.Ama dolandırıcımız kendi bilgilerini girmek istemeyeceği gibi ailesinden bir bireyin kimlik bilgilerini de girmek istemeyecektir.

Bilgilerimi girerim ama annemin adını niye üyeler görsün ?

Diğer üyeler bilgilerinizi göremez.Bu bilgiler sadece üyeliğinizin onaylanması aşamasında kontrol edilri ve doğrulandıktan sonra saklanır.
Diğer üyeleriniz sadece şu bilgileri görürler ; adınız,soyadınız ve paypal e-posta adresiniz.

Şu anda henüz beta diyebileceğimiz bir aşamada sistemimiz.Daha sonra girilen cep telefonundan üye adının yazılıp belirli bir telefon numarasına sms atılması gibi uygulamaları gerçekleştirmeyi de düşünmekteyiz.

Sistem hakkında olumlu ve olumsuz görüşlerinizi bildirirseniz çok memnun oluruz.

PayPal güvenli ticaret ağı oluşturmak dileğiyle.

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Güzel proje tebrikler.
Kayıt oldum siteye ama site heklenirse 2 elim yakanda cicim :)

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İyi düşünülmüş, dolandırıcılığa karşı olabilecek en iyi koruma sağlanmış ama;
Siyaset felsefesinde şöyle bir soru vardır; "Peki gözetmenleri kim gözetleyecek?"
Web üzerinde kurumsal olmayan hiç bir oluşuma o kadar ayrıntılı kişisel bilgiyi vermekten pek çok kişi kaçınacaktır. (Örneğin ben) Bu tip bir sitede site üst kadrosuyla yaşanabilecek en küçük tatsız olayda bu bilgilerin aleyhimize kullanılıp kullanılmayacağı ne malum? (Kullanılacaktır demiyorum elbette, sadece olası felaket senaryosu üzerinden konuşuyorum)

Keşke bu kadar dolandırıcılık vakası yaşanmasaydı da hiç bunlara gerek kalmasaydı.
Neyse, başarılar yine de. Umuyorum en azından paypal konusunda artık bu kadar çok vakayla karşılaşmamızın önüne geçer.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
İyi düşünülmüş, dolandırıcılığa karşı olabilecek en iyi koruma sağlanmış ama;
Siyaset felsefesinde şöyle bir soru vardır; "Peki gözetmenleri kim gözetleyecek?"
Web üzerinde kurumsal olmayan hiç bir oluşuma o kadar ayrıntılı kişisel bilgiyi vermekten pek çok kişi kaçınacaktır. (Örneğin ben) Bu tip bir sitede site üst kadrosuyla yaşanabilecek en küçük tatsız olayda bu bilgilerin aleyhimize kullanılıp kullanılmayacağı ne malum? (Kullanılacaktır demiyorum elbette, sadece olası felaket senaryosu üzerinden konuşuyorum)

Keşke bu kadar dolandırıcılık vakası yaşanmasaydı da hiç bunlara gerek kalmasaydı.
Neyse, başarılar yine de. Umuyorum en azından paypal konusunda artık bu kadar çok vakayla karşılaşmamızın önüne geçer.
Yönetim dediğiniz bir kişi o da benim.
Bilgilerinizin güvenliği açısından başka yönetici olması söz konusu değil.
Başka bir yönetici olmayacağı için aklınıza gelen bu tereddütte geçersiz kalıyor.

Benimle sürtüşmeniz veya başka bir üye ile sürtüşmeniz sonucu bilgilerinizin yayınlanması etik olmaktan çok uzak.

Keza bilgilerinizin güvenliği benim güvenilirliğimle eşit seviyededir.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
WHM : düşüncen çok güzel ama çok fazla sorumluluk yükleniyor site sahibi olarak sana.

çok tehlikeli bir üye veritabanı oluşuyor sitende. dikkat etmen lazım güvenlik açısından.

http://www.haberler.com/kimligini-kullanan-dolandirici-hayatini-karartti-haberi/
http://www.konya.pol.tr/bilisimsucuduyuru.htm

Evet çok büyük sorumluluk ama dolandırıcılığa başka çözüm yok gibi.

Bu arada kimlik bilgileri ile dediğin işlemler yapılamıyor.

Nüfus cüzdanı veya nüshası olmadan sahte firma kurmak gibi dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirilemez.
O vatandaş da cüzdanını kaybetmiş 94 yılında.

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Baştan sizi tenzih ederek ek bilgi vereyim;
Evet, nüfus cüzdanı veya nüshası olmadan o işlemler yapılamıyor ama o bilgilerle sahte nüfus cüzdanı bastırılabiliyor. Zaten bu işin düğüm noktası da burası. Sahte kimlikler genellikle baskı kalitesinden dolayı değil, kimlik bilgilerinin doğru olmamasından dolayı yakalanıyor. Ama bu tip bilgilere erişildikten sonra kolaylıkla sahte nüfus cüzdanı bastırılabilir. Bu nüfus cüzdanlarıyla da pek çok işlem yapılabilir.
Nüfus cüzdanını kaybettikten sonra hayatı kararan pek çok insan var. Çünkü oradaki kimlik bilgileri ile yeni sahte kimlikler bastırılıyor. (Malum, en azından fotoğrafın değişmesi lazım)

Dolayısıyla bu tip bilgileri vermek her zaman risktir. Bu riski şahsım adına ben göze almam. Bunun şahsınızla da bir ilgisi yok. Şahsınız ne kadar güvenilir olursa olsun, sitenin hek edilemeyeceğini, veritabanının başkalarının eline geçmeyeceğini garanti edemezsiniz.

Ekler:
Kayıtta kurallar bölümü FF ile bozuk çıkıyor. (ff 2)
Headerdaki linklerin üzerine gelince oynar başlıklı olması hoş olmamış. Sabitlense daha mantıklı.
Bunun dışında tema güzelmiş.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Önerileriniz için teşekkürler.
Endişelerinizde haklısınız lakin bunun bilincinde olarak buna girişimde bulunduk.
Bilgiler onaylandıktan sonra internet ortamından siliniyor ve güvenle saklanıyor.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Düşünce güzel ama sistem şartları zor ve tehlikeli,o kısımda verilen bilgiler arkadaşların dediği gibi yanlış işlerde de kullanılabilir.Bugün hepimiz banka vs. bölümlerde o bilgiler aracılığıyla işlem yapıyoruz.

Adres doğrulama veya cep telefonu doğrulama sistemleri daha mantıklı olacaktır.Aksi halde hiç bir zaman sistem için tam güvenli denilemez.

Ayrıca o bilglerin her hangi bir şekilde kopyalanması durumunda,bilgileri çalınan kişilerin sizi sorumlu tutacağı ve başınıza büyük sorunlar açacağı aşikardır.

Umarım yardımcı olayım derken zor duruma düşmezsiniz.Şimdiden kolay gelsin...

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
En güvenli sistem bu şekilde mümkün.
Sizin de farklı önerileriniz varsa mutlaka paylaşın uygulama yönünde daha kolay ve güvenli yapabiliriz.

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Merhaba,

Uzun zamandır hayata geçirmek istenilen bir proje şu anda yayında.

2007 yılı başları itibariyle bilinçli olarak dolandırma eylemlerinde bulunan kullanıcıların çoğalması nedeniyle bildiğiniz gibi paypal işlemleri çok tehlikeli hale gelmiştir.

Aramızdan pek çok arkadaşı dolandıran bu bir nevi çete diyebileceğimiz insanlara karşı bir önlem alabilmek amacıyla güvenli bir topluluk oluşturmak fikri akla geliyor.

Bu nedenle hem paypal ile ilgili sorunların çözümlenmesinde hem de güvenli paypal ticaretinin sağlanmasında üyelerimizin bibirlerine yardımcı olacağını düşünmekteyiz.

PayPal Destek Platformu sloganlı sitemizin adresi www.paypaldestek.com dur.

Şu anda henüz beta diyebileceğimiz bir aşamada sistemimiz.Daha sonra girilen cep telefonundan üye adının yazılıp belirli bir telefon numarasına sms atılması gibi uygulamaları gerçekleştirmeyi de düşünmekteyiz.

Sistem hakkında olumlu ve olumsuz görüşlerinizi bildirirseniz çok memnun oluruz.

PayPal güvenli ticaret ağı oluşturmak dileğiyle.

hayırlı olsun hasan, hernekadar seni sevmesemde güzel işler güzel projeler cıkartıyorsun. inşallah bu site sayesinde paypal kullanan arkadaşlarımız bilinçlenmiş olurlar.

dolandırıcılar azda olsa azalmış olurlar.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Sağolun.
Bu bilgilerin ne kadar önemli olduğunu siz de farkındasınız.
Bir dolandırıcı gözüyle baktığımız zaman,durumun normal bir kullanıcı açısından önemi onlar içinde geçerli.

Hangi dolandırıcı bu bilgileri size verir ? Bırakın nüfus kimlik bilgilerini T.C. kimlik numarasını dahi vemekten kaçınacaklardır.

Ama sizin de daha güzel yöntemleriniz varsa mutlaka duymak isterim.

Bu site PayPal kullanıcıları kullansın diye yapıldı.Dolayısı ile sizin fikirleriniz çok önemli.

sunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selamlar,projeniz guzel fikir,lakin kimlik bilgilerini vermek kimsenin yanasmayacagı bir durum,artı sizede agır sorumluluk yukler.bunun yerine sabit telefonla,kredi kartı ekstresiyle,firma ise vergi numarasiyla,moneybookars sistemi gibi adres dogrulaması da yapilabilir.(adrese gonderilen hesap aktivasyon kodu gibi).benimde aklıma bunlar geldi yazmak istedim.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
selamlar,projeniz guzel fikir,lakin kimlik bilgilerini vermek kimsenin yanasmayacagı bir durum,artı sizede agır sorumluluk yukler.bunun yerine sabit telefonla,kredi kartı ekstresiyle,firma ise vergi numarasiyla,moneybookars sistemi gibi adres dogrulaması da yapilabilir.(adrese gonderilen hesap aktivasyon kodu gibi).benimde aklıma bunlar geldi yazmak istedim.

-Kredi kartı ekstresi herkes gönderebilir sahtesini de yapıyorlar.

-Sabit telefonda herhangi bir yerin telefonu olabilir.Ayrıca herkesin kendi adına telefon numarası yok

-Firma olup olmaması da keza bir şeyi değiştirmiyor.Firma değil,kişi işlem yapıyor çünkü.

Malesef bu yöntemler geçersiz kalıyor.Daha farklı önerilere açığız.

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
yukarıdaki reklamdan görüp girdim siteye... üyelik için sorulan bilgileri o destek şu destek bu destek gibi sitelere ASLA vermeyiniz. bu tür bilgilerle yukarıda diğer arkadaşların anlattığı gibi her türlü işlem sizin adınıza yapılabilir. yapılır demiyorum ama yapılabilir. nette paypal ile alakalı destek alabilmek için bu tür gizli bilgilerinizi vermeye değmez.

işi ucuza getirmek için tc kimlik no öğrenme sayfasında sorulan tüm sorular sorulmuş. oradan o bilgiler girilip kontrol edilecek. ama bu iş bu şekilde bana göre acemice yapılıp şahısın tüm nüfus cüzdanı bilgileri kullanılarak yapılmaz. Yani doğrulamayı ( http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/VerifyIdentityNumber.aspx ) geçtim direk sorgu sayfasındaki veriler istenmiş. bu bilgilerle adınıza kimlik çıkarılır, herhangi bir bankanın web sitesinden adınıza kredi başvurusu yapılabilir.

Eğer o kadar büyük ve güvenilir projeniz varsa online sistem kurarsınız , bilgileri görmeden istemeden doğrularsınız.

Web Servisleri (XML Altyapısı)

Kurum ve kuruluşlar kendi uygulamalarına yapacakları ekler veya kendi geliştirecekleri uygulamalar ile KPS Web Servislerine erişerek sorgulama yapabilecektir.

Web Servislerinin kullanımı web sayfalarının kullanımına oldukça benzemektedir. Aradaki fark bilgilere WEB tarayıcısı yerine herhangi bir uygulama içerisinden erişilebilmesidir.
Kurumlar kendi uygulamaları veya yeni geliştirecekleri yazılımlar içerisinden KPS Web Servislerine erişip sorgulama yapabileceklerdir. Sorgulama sonucunda KPS’den elde ettikleri verileri kendi uygulamalarında görüntüleyebilecek veya bu bilgiler ile kendi veri tabanlarını otomatik olarak güncelleyebileceklerdir. Web Servisleri ve Web Servislerinin veri iletim formatı olan XML, Uygulama Geliştirme yazılımlarının büyük bir kısmı tarafından desteklenmektedir.

Bağlantı Koşulları;
• Kimlik Paylaşım Sistemi güvenliği, kurum ve kuruluşlar ile SSL (Secure Sockets Layer - SSL) kurularak sağlanacaktır.
• Her kullanıcıya sisteme giriş yapabilmesi için bir "kullanıcı adı" ve "güvenlik kodu" verilecektir.
• SSL ile, kullanıcı ile sistem arasındaki iletişim şifrelenmiş bir kanal üzerinden aktarılacaktır.
Bu şifrelenmiş kanal,
• Kullanıcıya ait kullanıcı adı ve güvenlik kodunun,
• Kullanıcının yaptığı sorguların,
• Kullanıcıya verilen yanıtların
üçüncü şahıslardan gizliliğini sağlayacaktır. KPS kapsamında yapılan her türlü işlemin geri izleme bilgisi de tutulacaktır

Yukarıdaki şartları sağlarsınız. Başvurunuzu yaparsınız.

http://www.nvi.gov.tr/Hakkimizda/Projeler,Kps.html
http://www.nvi.gov.tr/Hakkimizda/Projeler,Kps.html?pageindex=1

Yarın öbürgün birisi serverinize br kod atıp kayıt ekranında girişte tüm bilgileri alırsa sorumlusu kim olur sizce?

gf8

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
WHM destek belki Aklından kişi kimlik bilgilerini ele gecirmek değilde
yardım maksatlı o sistemi kurmuş olabilir
esastanda benim gibi paypaldan anlamayan kişiler için güzel bilgiler içeriyor

LAkin : CyberTurk' un dediği gibi
Her ne niyetle açilirsa açilsin
işin içerisine kimlik bilgilerini giriyorsa bizde bunun tarafında değiliz Ve tavsiyede Etmeyiz.

WHMdestek sanırım kısa bir süre içerisinde kimlik bilgileri isteyi Şartlarını kaldıracağını düşünmekteyim

Dediğim gibi Bu Sadece WHM desteye Ait olan bişi değil Genel olarak söylemek istiyorum

kimlik bilgilerinizin sorulduğu hiç bir siteye üye olmayın.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Yorumlarınız için teşekkürler.
Gerekli işlemler tamamlanıncaya kadar normal bir destek sitesi olarak hizmet vermesini uygun görüp gerekli alanlar geçici olarak pasif konuma getiriyorum.
Önerileriniz ve tavsiyeleriniz önem taşımaktadır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.