İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Paypal İşlem Sözleşmesi

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar herkes paypal ile ilgili para kazanıyor ya da oradan para harcıyor bir şekilde. Hepimizin bildiği gibi türk banklarla paypal para alırken sorun yaşamıyor ama verirken bildiğiniz sorunları çıkartıyor. Komisyonla bozanlar bozduranlarız. Bu işi iyi kötü herkesin ortak fikri olan bir sözleşmeye ve tekniğe oturtmak bence hepimizin yararına olacak. En azından bu forumda bunu başlatmak eminim diğer forumlarda da başlamasına ayak olmak demek olur.

Bir sözleşme ve güven anlaşması yapalım diyorum. Paypal'da çocuklara 750 $ kaptırdım diyenleri okudukça insan bu işlerden de soğuyor çünkü. Bozarak %10 ile 7500 $ lık işlem yapmak demek 750 $ az para zaten değil. Bu riski azaltmak adına bi takım kurallar geliştirelim, insanları uymaya teşvik edelim.

Hepsi tavsiye niteliğinde olacak şeyler tabi ki. Mesela;

1. Paypal bozarken iTrader durumuna mutlaka bakmak,
  2. En az bir ( iTrader'ı iyi olan ) bir kişi referans istemek,
  3. İşlem yapınca açıklaması ve rakamları ile işlemi iTrader olarak geçmek
  4. Yüklü bozdurma işlemlerinde paranın toplamını değil, dilim dilim bozdurma şeklini karşılıklı sıra ile uygulamak ( 1000 $ bozarken 100$ lık dilimler halinde önce havaleye paypal, paypala havale şeklinde bir kaç adımda bozmak )
  5. Verified olmayan hesaplarda işlem yapmamak
  6. Premium hesaplardaki paypal komisyonlarını dikkate almak ( başından komisyon ortak mı olur, alıcıya mı ait olur, satıcıya mı ait konuşulması gerekiyor sonra sorun olabiliyor )

Bu gibi aklınıza gelen, şimdilik tavsiye ilerde kural hatta belki olgunlaştıkça sözleşme olabilecek şeyleri yazarsanız hepimiz faydalanırız kanaatindeyim.

mk++

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence cok mantık konusuyorsun ama herkesın buna uyacagını sanmam

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
En azından bu konularda tecrübesi olmayan insanlar var. Mesela ben 1000$ bozdurmadım hiç ama olmuycak diye bişey yok. Aklıma kara kara düşünürken geldi 100$ lık dilimler halinde bozmak falan. Az para değil sonuçta. Kimse aptal akıl edemez demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama ilk işlerde hep acemilik çektim, böyle şeyleri herkes bilse iyi olur.

Dediğim gibi belki ilerde sözleşme falan yapılabilir bu tavsiyeler kurallara dönüşür falan.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.