Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

Pc Kullananlar Dikkat

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bir linki sizinle paylaşmak istiyorum.

Ben bu hastalıktan 1 yıl kadardır epeyce çekiyorum ve ALLAH düşmanımın başına vermesin.Olmayacak bir hastalık gerçektende.. Konuyu buraya açtım, nedenide doktorumun dün aktardıklarıdır.

İş nedeniyle, İstanbul ' dan İzmit ' e gittim.Bel fıtığım olduğu için, otobüsü yine kullanamadım.İzmit ' te işlerimi halletikden sonra İstanbul ' a dönmek istedim ancak acil olarak hastahaneye gittim, çünkü sancılar artmıştı.Tam 5 gün mecburi olarak orada kaldım.Doktorun bir çok nedeni olabileceğini söyledi ama pc ile çalışıyorum dediğim anda, bir çok şey söyledi.Ana nedenide budur büyük olasılıkla dedi.Gelir gelmez sizinle bunu paylaşmak istedim.Gerçekten de sağlık herşeyin başı.. Pc ' ye dikkat arkadaşlar !

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Geçmiş olsun Gercekten Dikkat etmek lazım.
para kazanmak icin saglıgını, saglıgını kazanmak icin servetini harcayabilirsiniz.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Pc ' ye dikkat arkadaşlar !

Aslında PC'ye değilde kendimize dikkat etmek lazım.
Mesela günün belli saatlerinde bilgisayarın başından kalkıp bulunduğumuz duruma göre spor yapsak (Kimi zaman dışarda bir yürüş, kimi zamanda da ev içinde hareketler) bazı rahatsızlıklardan korunmuş olmaz mıyız ? Bunları yapmadığımız için suçu PC'ye atmıyor muyuz... ?

Geçmiş olsun beceriksiz_acemi...

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Bende çok denedim, vakit ayırayım sosyal olayım diye ama imkansız gibi birşey.Spor içinde koşuyordum bir aralar, sonra bunuda bıraktım.Ama artık mecbur yapıyoruz her gün egzersizler v.s. ler.. Dediğiniz gibi, önemli olanı kaybetmeden bunu yapmaktı..

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
6
bilgisayar başında akşama kadar cakılıp kalmak iyi değildir ve herturlu hastaliğin habercisidir biraz hava almak lazım arada yürüyüp spor yapmalı

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
dostum büyük geçmiş olsun, umarım kısa zamanda kendini toplarsın ve eski sağlığına kavuşursun.
Bende bir çok kişi gibi işte ve evde bilgisayar başındayım. Bu durum yaklaşık 9 yıldır böyle. Yaptıklarımı kısaca özetliyim belki işinize yarar...

Arabamı her zaman kullanmıyorum. Toplantılara gideceksem kısa mesafelerde metroyu tercih ediyorum. Metroda asla yürüyen merdiven tercih etmiyorum. Kısa mesafeler için taksi yada dolmuş kullanmıyorum, yürüyorum. İşyerinde öğle yemeklerini elimden geldiğince ofiste yemiyorum, dışarıda bir yerlerde yemek geliş ve gidiş için hareket kazandırıyor. Ve en çok önem verdiğim şey ise koltuğum...Çok para verdim ama değdiğine inanıyorum sizde 80-90 ytl lik o dandik koltukları kullanmayın kesinlikle. Bel ve baş desteği olanları tercih edin. Diğerlerine oranla muhakkak pahalı ama ileride sağlık sorunlarınız için daha fazlasını harcamanız büyük olası. Ve tabi ayda bir kaç kez (ancak zaman kalıyor) bisikletle geziyorum. Geçtiğimiz yazda bisiklet kulübünden tanıştığım arkadaşlarla 2 kez kampa gitmiştik hem eğlenceli hemde sağlam spor oluyor...
Ha... bunları yapıyorum ama hala kocaman bir göbeğim var oda ayrı bir konu :p ama allaha şükür sağlığım yerinde ;)
Ama bu içlerinden en mühiminin koltuk seçimi olduğuna inanıyorum.

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Geçmiş olsun.. Belirli saatlerde bilgisayar, belirli saatlerde sosyal hayat. Dengelemek lazım