İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Photoshop ile Mavi Parçacıklar Efekti

AdobeWordpress

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1

Photoshop derslerimiz yepyeni bir fotoğraf efekti ile devam ediyor. Mavi parçacıklar diye isimlendirdiğimiz bu efekti ilk kez Adobewordpress‘ten görüntülemektesiniz. Fotoğraf efektini tamamlamak için izlemeniz gereken sadece 3 adım mevcut.

Fotoğrafın tozunu alacağız, renk dengesi – yoğunluğunda değişikler yapacağız ve son olarak Photoshop’un varsayılan patternleriyle partikülleri oluşturacağız.

Mavi Parçacıklar

Daha önce bahsettiğimiz gibi Adobewordpress’in oluşturduğu canlı renklere sahip bir fotoğraf filtresidir.

Orjinal fotoğraf

original-blue-particles.jpg

Çalışmanın devamında görüntülemekte olduğunuz Kate Beckinsale’ın fotoğrafını kullanacağız. Üstteki fotoğrafı Photoshop ile açarak dersi birebir takip edebilirsiniz.

Filtreden sonra

final-blue-particles.jpg

Şimdi gelelim efektin nasıl hazırlandığına…

Nasıl yapılır?

Sadece 3 kısa adım ile efekti hazırlayacağız. İlk olarak Blending Options alanında küçük bir efekt, sonrasında 2 adet Adjustment Layer ve güm, efekt hazır.

Adım 1 : Parçacıklar

Fotoğrafı Photoshop ile açtıktan sonra fotoğrafın bulunduğu layerın üzerini farenizin sağ tuşuyla basın ve açılan pencereden Blending Options seçimini yapın. Bu işlemi CTRL+J kısayol tuşlarıyla da yapabilirsiniz. Blending Options penceresinden Pattern Overlay alanına gidiyoruz ve aşağıdaki efekti uyguluyoruz.

blue-particles-pattern-overlay.gif

Parçacıkları oluşturduk. Görselin rengini de az da olsa açtık.

Adım 2 : Curves

Adjustment Layer alanından Curves seçimini yapıyoruz.

adjustment.gif

Açılan pencerede S harfine yakın bir çizim yapıyoruz. Aşağıdaki benzetin yeter.

blue-particles-curves.gif

Adım 3 : Color Balance

Yine layer penceresinin altından Adjustment Layer alanına gidiyoruz ve bu sefer Color Balance seçimini yapıyoruz. Aşağıdaki değişiklikleri fotoğrafa uyguluyoruz.

blue-particles-color-balance-3.gif

blue-particles-color-balance-2.gif

blue-particles-color-balance-1.gif

Ve fotoğrafımız hazır!

Kapanış

Gördüğünüz gibi gayet kısa sürede hazırlanmakta. Mavi parçacıklar efektiyle hazırladığımız birkaç fotoğraf ile dersimize son veriyoruz.

blue-particles-sample-2.jpg

blue-particles-sample-3.jpg

Kaynak : http://www.adobewordpress.com/photoshop-ile-mavi-parcaciklar-efekti

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.