İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php ile Facebook Api \ Mysql-Php

mertdinler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar Ben Facebook Graph Api İle Php yi Kullanarak Uygulamaya Giriş Yapan Kişiden izinler alabiliyorum. Ama Şmdi Benim İstediğim Olay Facebook Sayfalarıyla İlgili Facebookta Bir Uygulama Yapacağım. Fbml Fbjs2 Fbjs Blmiyorum Bunları. Php den Biraz Anlıyorum Diye Php Kullanıyorum.
İsteğim;
İzin Veren Kişinin Sayfa Listesi Bir Aşağı Açılır Menü Olarak Çıkacak..
Buradaki Gibi
Kişi Sayfasını Seçtiği Zaman O Sayfanın İd sini
$sayfaid değişkenine eşitlicek...
Not:Yaptığım Uygulamayı Sayfasına Eklemicem. Sadece Sayfa id sini $sayfaid değişkenine eşitlicez. Yapabilir miyiz Bunu ?
----------2. Soru----------
Yukarıda Bahsettiğim Uygulamada Gelen Sayfaid lerini Kaydediyoruz. Fakat Kategorilenmiş Bir Şekilde Yapacam Bunu.. Varsayalım Adı facebook olan bir veri tabanımız olsun. Ve Bu Veri Tabanı İçinde Sayfalar Adlı Tablomuz Olsun.
Sayfalar Tablomuzun İçeriği Aşağıdaki Gibi Olsa;
İd+İsim+Link+gelen
Yukarıdakilerin açıklaması
İd = Sayfanın İdsi;
isim=Sayfanın İsmi;
Link=Sayfanın Linki;
Gelen=Sayfayı Ekleyecek Kişiye Verilecek Referans Numarasından Gelen Kişi Sayısı.. Bunu Boşverin Siz Onu Ben Hallederim :D
Şmdi Asıl Sorum İlk Baştaki Açılır Kutuda Seçim Yapıldıktan Sonra id,isim,link i otomatik olarak veri tabanına işliyecek bunu yaparsak nasıl bir mantık kullanmalıyız ?

codegenerator

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yazdıklarını çok karmaşık yazmışşsın açıkcası pek bir şey anlayamadım ama otomatik eklemek istiyorsan direk kodunu yaz eğer bi mantıksal denetlem sonucu eklemek istiyorsan if else başka bir şey yok zaten ama dediğini pek anlayamadım..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.