kesin yararlı olur demiyorum ama egerki ben suan senin yerinde olsaydım sunları yapardım:
1- oyuna orjinal bir isim bulurdum (suanki kötü manasında anlama kesinlikle, beyin fırtınası yapıp en akılda kalıcı ismi bulurdum manasında soyledim)
2- oyunu tanıdan 2 - 3 paragraflık bir yazı hazırlardım
3- sade, anlasılır, oyun hakkında yeteri kadar bilgi veren konsepte uygun bir site yapardım, bir development history (birkac version release ettikten sonrada yapabilirdim acelesi yok), oyunun amacı/konusu, dokumantasyonu ve yardımını siteye koyardım (ekran goruntusuyle)
4- bir plan cıkarırdım oyun programı kapsamındaki tüm dosyaların (php dosyaları) işlevleri hakkında.
5- veritabanı tablo ve alan şeması cıkarırdım, en lite ve optimum duzeyde, bu veritabanını uygulamaya gecirirdim (gerekli tabloları vs. yaratırdım)
6- veritabanındaki her tablya manual olarak birkac tane deneme amaclı veri girerdim (normal isleyisindeki tarzında nası olacaksa)
7- oyunun "core" sini, temel engine ini yazmaya başlardım.
8- kesinlikle gonullu, isini iyi yapan bir grafikerle anlasırdım, web tabanlıda olsa illaki grafiksel kısımlar olacaktır, bu cok onemli bir nokta.
9- oyun arayüzüne işlevsellik katmak icin ya kendim iyi bir sekilde javascript ogrenir yada iyi javascript bilgisi olan bir gonulluyle anlasırdım.
10- programın cekirdegi bittikten sonra, temel niteligi tasıyan, kullanıcı arabirimindeki kısımlara gecerdim, ve temel olarak oynanabilecek düzeye geldikten sonra gpl lisansı altında ilk alpha surumunu release eder, sitemdeki development bolumune eklerdim, ayrıca bilimum open source proje sitesine eklerdim bu projeyi.
11- nasıl olsa temel hazır, bu temelin ustne yeni seyler ilave ederek, prjendeki diger grafiker ve javascript'leri halleden elemanın yaptıklarıyla bunu entegre ederek, ve birkac test yapıp cıkan hataları ortadan kaldırdıktan sonra ustteki maddede oldugu gibi yeni pre-release'ini cıkarırdım ve yukarıdaki maddedekini tekrarlardım (ekleme vb.), tabi bu versiyon atlamalarda yapılan degisikliklerin bi logunu tutardım (development history icin).
12- herkesin erisebilecegi public bir demo versiyon hazırlarım, ve bu andan itibaren gelistirmeden ziyade "oyunu yayma" islemlerine gecerim.bilimum arama motoruna vs. kaydolurdum (ama abuk subuk link directory'lere kaydolmam, bu projenin imajını zedeler, sadece belli baslı arama motorları, dmoz ve yahoo directory).ki zaten onceki maddelerde dediklerimi yaparsam eger, google'dan yahoo'ya bası ceken sistemlerin benden haberdar olacagını bilirdim

13- 100 civarı uyeye falan ulastıktan sonra, scriptlerimin yaptıklarını en ince ayrıntısıan kadar inceler, core'unu yazarken log tutmaya cok onem vermis, yapılan her islemin bir kaydını tutmus olurdum.
14- bu sekilde ortaya cıkan tum hataları tespit edip temizledikten sonra, ve eger aklımda hala projeye ekliyecek birsey varsa eklemeleri / duzenlemeleri yapıp (gelen istekler dogrultusunda, veya kendı farkettiklerim) ilk kullanılabilir versiyonunu cıkarırdım.
15- dokumantasyon calısmalarını artırır, projeye yeni insanlar katardım ve yukarıda belirttigim sekilde gelistirmeye basta agırlık verim sf.net gibi buyuk sitelere eklersen illaki katılımcın olacaktır, üstelik illa turk'te degil.acık kaynak olarak dagıttıgım icin installation rehberi hazırlardım, siteye oynanıs ve kurallar bolumu koyardım.
16- hemen bir forum acardım.malum gerek oyuncu kitlesi gerek projeyle ilgilenen programcı kitlesi artıyor.
17- promosyon calısmalarıan devam eder, projeye sponsor bulmaya calısırdım.
18- gerekirse siteye ve oyuna adsense koyardım.
19- bu gelırlerı ılk basta sadece projenin reklamı icin harcardım.
20- aklıma geldıkce yeni ozellikler ekleyip, varolanların islevselliklerini artırıp, ortaya cıkan bugları duzeltip yeni versiyonlar yayınlardım.
ben kendim olsam bu yolu izlerdim ve gordugun gibi baya bir sorumluluk alırdım, ama bunlar gerceklestikten sonrada eminimki cok iyi bir gelir kapısı, prestij ve bir programcı grubu elde etmis olurdum.takım calısması yapmıs olur, grupla yenuı projelere yonelirdim.

kolay gelsin.birde kesinlikle dokumantasyon ve diger insanlarla olan yazısmalarımda imla hatalarına dikkat eder bunlarada cok ozen gosterırdım.