İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Kodlamada Yardım

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ejder abi yardımın için teşekkürler öncelikle

arkadaşlar şöyle bir sorum olacak ben üyeleri bir veriye göre en yüksekten en düşe dizecem

bunu

SELECT * FROM users ORDER BY rank DESC olarak yapıyorum büyükten küçüğe dizmek için ama gelip bana büyük rakamdan küçüğe diziyor

mesela

A Oyuncu rAnk: 999
B Oyuncu Rank: 9
C Oyuncu Rank: 80

bu şekilde diziyor acaba nerde hata yapıyorum yardım ederseniz sevinirim

ejder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
rank alanı int' veya benzeri bir sayı birimi değilse yapabilir. örneğin varchar olarak ayarladıysan o şekilde sıralama yapıyor olması gerekiyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
rank alanı varchar(255) olarak ayarlandı. ama sıralama dediğim gibi gidiyor anlayamadım

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ejder'in degindigi konuda o @LorD. Varchar oldugu icin o tarz bir siralama yapiyor. Rank alaninin turunu INT olarak degistir.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Sayisal veri tutuyorsa o alan, sorun cikmaz.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Bu arada uye sayisinin gelecekteki artisini dusununce, sen int(11) olarak ayarla. Bir daha duzenleme gerekmesin ;)

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
karakter sayisi olarak dusunebilirsin.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
üyeleri dizdim ama yanlarına otomatik olarak numara atmam gerek yani 1. 2. 3. gibi bunu nasıl yapabilirim?

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ejder abi üyeleri alt alta sıraladım bu verdiğin kodu kullanadım ama yapamadım veya çalışmadı 1 - yaptı bıraktı detaylıca açıklayabilir misin diğer arkadaşlar da yardım ederse sevinirim

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
$i = 1; // SAYAC BASLAT

while KOŞUL {
// dongu
echo "$i.";
// diger bilgiler

$i++; // sayaci 1 arttir her adimda
}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
angelo yardım için sağol

arkadaşalr şöyle bir sorunum var ben giriş yapan üyelerin iplerini kaydediyorum multi hesap kullanmasınlar diye bir tabloda toplamaktayım. ip sini veritabanına işlemek için

insert INTO ip_kontrol values('0','$name','$password','$date','$REMOTE_ADDR')"

$REMOTE_ADDR komutunu kullanmaktayım ama yeni hostumda bu kod çalışmamakta eskisinde çalışmakta düzgün şekilde ipleri kaydetmekteydi. ip için başka hangi kodu kullanabilirim veya yeni hostta çalışmamasının nedeni ne olabilir yardım ederseniz sevinirim

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
$_SERVER['REMOTE_ADDR']; olarak kullan.

PHP:
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
manual

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
MoD yardımın için teşekkürler işime yaradı şöyle bir sorunum var benim server geriden geliyor yaklaşık 20 saat geriden geliyor onu shell den filan ayarlama şansım var mı?

teşekkürler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yukardaki sorunumu halettim arkadaşlar şöyle bir sorunum var bir scriptim var eski hostta sorunsuz çalışmaktaydı yeni bir yere geçtim scriptimin bir bölümü çalışmamakta. eski hostta da böyle bir hata almıştım ama ftpye php.ini dosyası atarak çözmüştüm. yeni hostta php.ini dosyasını atıyorum hiç bir yararı olmuyor kodlamada bir sorun olduğunu sanmıyorum php versiyonları aynı ayarlar filan aynı bir yardım ederseniz çok sevinirim

teşekkürler

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.