İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

php sorunu

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar,

yeni bir servera geçtim ve bazı kodlar çalışmamaya başladı.

sanırım sorun $sonucb = mysql_query("SELECT * FROM evlilik Where id='$id'");

satırında. WHERE ve id ile ilgili. acaba bir tırnak sorunumu ya da başka birşey mi anlayamadım . versiyon farklılığından olabilir diye düşünüyorum çünki eski serverda bu kod çok güzel çalışıyordu.

örnek olarak: http://www.uslanmaz.com/evlilik.php

başlıklara tıklarsanız evlilik_oku.php çalışmıyor. sayfada yukarıdaki kod mevcut. where ile ilgili ID deki bilgileri alamıyor.

Y

Yns

Misafir
Yeni PHP versiyonlarında (4.2.0 ve üstü ) register_globals standart olarak kapalıdır.

$id , eğer URL üzerinden geliyorsa sorguya sokmadan önce $id = $_GET['id']; olarak tanımla.Yada formdan geliyorsa $_POST[] dizisi içine al.Eğer script tamamen register_globals açısından uygunsuz yazıldıysa sunucuda php.ini'den register_globals'i "on" olarak çalıştır.(Güvenlik nedeniyle pek önerilmez , PHP6'da tamamen kalkacak.)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Sorun $id den gibi geldi bana.
$id eski PHP sistemlerinde GET/POST ile aldiginda calisir ancak yenilerde global lardan alman gerekiyor bu degeri.

Bunu kullan, sayfanin ust kisimlarina bir yere koy.

PHP:
$id = $_REQUEST['id'];

Y

Yns

Misafir
$_REQUEST dizisi POST / GET / COOKIE dizilerindeki değerlerin hepsini içine alıyor.Sayfada aynı adlı 2 değişken olursa karışıklık ortaya çıkabilir.Cookie'deki ID değişkeni ile uri'den gelen id değişkeni'nin çakışabilmesi gibi.Şu an çözüm olarak gözüksede genel olarak tanımlama yapılırken değişkenin kendi super global'ini belirtmek daha sağlıklı.

Ek olarak bu adreste superGloballer ile ilgili ayrıntılı bilgi mevcut.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.