İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

php upload scriptini nasıl türkçeleştiricem

alialparslan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
İngilizce bir php upload scripti indirdim gayet güzel ama türkçe karakterler bi türlü tam olarak olmuyor.
Tüm sayfaların başına <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-9"> kodunu yapıştırdım.
english dil dosyasında ingilizceleri türkçeleştiriyorum ama ı ş ç falan acayip yazılara dönüşüyor (cpanel ıso-8859-9 editor kullanıyorum) ve işin garibi mesela scriptin kullanım koşulları sayfasına türkçe yazdım gayet güzel oluyor. Ama englis.php de ı harfini yazıp ıso-8859-9 ile kaydediyorum. tekrar ıso8859-9 editorle açınca ı harfinin acayip şekillere dönüşmüş olduğunu görüyorum
Sorumu okuduğunuz için teşekkürler.
(hepsini utf8 yapsam bişey farkeder mi ?)

TRNooNTR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
utf8 yaparsan farkeder ''ı,ş,ç,ğ,ç'' bunlar çıkar sana site önerebilirim.TIKLA buraya gir çıkmayan harfleri yaz çeviriyor sonrada sitende düzenleme yaparsın umarım yardımcı olmuşumdur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.