İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Web Sayfaları

daRius

0
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Merhaba arkadaşlar;
Şu an'a dek hep html uyumlu web sayfaları üzerine çalıştım. Ps ile oluşturduğum arayüzler'i sliceler ve bildiğiniz border(0) lar üzerine web sayfalarını oluşturdum yakın zaman diliminde hazır sistemlere geçiş yaptım. Araştırmama göre wp en iyisiydi ancak bu beni tatmin etmedi. Kendi temalarımı oluşturmaya bedava internet dünyasına sürmeyi planladım ancak burada karşıma ayrı bir 2 dil daha çıktı. Dil diyorum çünkü benim için öyle :). Ama hazır bir sistem üzerine tema değiştirip benim sitem bu demektense kendim hazır sistemlerimi oluşturmak istiyorum. Bu yüzden PHP'ye giriş yapmış bulundum. Ps ile yaptığım htmle aktardığım sitelerimi php üzerinden yönetmek istiyorum ancak bu konuda pek bilgim yok. Sanırım bunu yapabilmek için css'ide öğrenmem gerekiyor. Wp'de olduğu gibi single,index,footer ve sidebar üstüne düşmem gerektiğini düşünüyorum. Yani kısaca Ps tasarladığım bir arayüzü css kodları ile web sayfasına döküp ondan sonra PHP'ye giriş yaptığımda örneğin oluşturduğum sidebarı get_sidebar() şeklinde sayfaya çağıracağım sanırım? Ayrıca bu admin panellerini nasıl yapabilirim?
Diyelimki bir otel sitesi yapacağız tasarımını oluşturdum ve css'e döktüm kodları. İşin bu kısmından sonra ne yapmam gerekiyor ? wp'deki gibi index,sidebar,footer için ayrı not defteri(.php) mi tutacağım ? Bu işlemden sonra bir admin paneli oluşturmam gerek, admin panelinden resim ekle vesaire sekmelere yada wpdeki gibi sayfalar oluşturmama yardım edecek kodlamaları nasıl yapacağım ? ve Son olarak bir adet admin hesabı ve şifresi gerek illaki mysql'i mi devreye girecek bu aşamada ? onun yerine index(anasayfa)ya aşağıdaki gibi PHP kodlaması yapsak olmazmı ?
diyelim ki şu giriş textboxları ve gönder butonu olsun
<html>
<form action="admin.php" method="POST">
<input type="text" name="account">
<input type="password" name="password">
<input type="submit" value="giriş">
<html>
ve php
<?php
$_get[$account];
$_get[$password];
if ($account=admin and $password=adminsifre)
//buraya admin paneline giriş için siteye yönlendirilecek kod yazılacak onu bilmiyorum neyse admin.php//
else
echo " yanlış şifre girdiniz
?>
bu kodlarla mysql'e ihtiyaç duymadan birşeyler yapabilirmiyiz ?
akabinde psden 2 3 adet butonlu birşey oluştursam onu bu aşamalardan(css'e dökme, php'ye gömme, admin paneli) geçirmemde yardımcı olacak, video'ya çekebilecek yardımsever bir arkadaş bulabilirmiyim ? Ha ücret karşılığı yaparım diyen olursa şu an maddiyat'a dökemem işi ama yanında yardımcı olarak çalışırım bir süre( bnkz 1 yıl vs), yanısıra forumda baya bir teşekkürü alır diye düşünüyorum ben haricinde :)
"Bana bir kelime öğretenin... ;) "
Neyse artık servis gelir okul yolu düz gider. Teşekkürler roman niteliğinde yazımı okduyan tüm iyinet kullanıcılarına / Serhat
Not: Webders başlığının altına açmayı düşündüm ancak sonradan PHP konu başlığının altına açmaya karar verdim. Yanlış yerde açıldıysa affola. İyi günler..

Ekleme: en azından kaynak gösterecek bi kişi olsaydı :) depresan burdada gösteriver :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.