İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Yardim

S

SempatiX

Misafir
Arkadaslar bir sayfamada sadece bir ki_inin günde bir kere girebilmesini istiyorum... Bunu nasil yapabiliriz ? Mesela adam sabah girdi o sayfaya 10 dakika sonra tekrar girmek isteyince anasayfaya yönlendiricem bu sefer... Ama bir gün sonra tekrar adam ilk girisinde girebilicek ama ikincide tekrar ana sayfaya yönlenecek bunu nasil yapabilirim ?

hdogan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
1) 1 gunluk cerez gondererek kontrol etme (basit hizli yontem)
2) Kisinin IP'sini sisteme kaydedip kontrol etme (sisteme yuk getiren/kesin yontem).

1. Yontem Ornek:

PHP:
if (!isset($_COOKIE['geldi'])) {
  echo "Hosgeldin";
  setcookie("geldi", time() + 86400, "/", "adres.com");
}
else {
  echo "Bugun icinde tekrar giremezsin!";
}

2. Yontem:

Veritabanina veya bir metin (text) dosyasina kisinin IP adresi kaydedilir (metin biraz yavas olabilir).

$REMOTE_ADDR degeri ve kisinin sayfaya giris tarihi (time() fonksiyonu ile alinabilir) yazdirilir. Daha sonra gelen kisilerin IP adresleri ve tarihler buradan kontrol edilir.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
setcookie("mycookie", "geldi" , time() + 86400);

3. parametre zaman araligi bekleniyor, seninkinde string girilmis.

ps: benim ornegimde cookie'nin adi mycookie oluyor yalniz ona dikkat et. _COOKIE[mycookie] olarak sorgulatman gerekecek.

S

SempatiX

Misafir
Hosgeldin
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/sempatix/public_html/cerez.php:3) in /home/sempatix/public_html/cerez.php on line 4

B useferde bu hatayi verdi..

S

SempatiX

Misafir
siz bir sayfa yapip deneyerek verebilir misiniz arkadaslar kodlari ?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kod:
<?php
if (!isset($_COOKIE['mycookie'])) {
setcookie("mycookie","valid", time() +86400);
echo "Hosgeldin";
} else {
echo "daha once girilmis";
exit;
} 
?>

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.