İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Yardım . . .

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar aylardır php ile uğraşıyorum bir sürü şey yaptım yavaş yavaş geliştiriyorum kendimi ama birşeyi çözemedim hala :) değişik yöntemler geliştirdim de asıl yöntemini söyleyin bana lütfen oldukça da basit birşey...

Mesela http://www.xxx.com/oku.php?id=28 diye bir adres var elimde. Yorumlar tablosundaki id sütununa da bunu yerleştireceğim. Yani biri yorum ekliyor 28 id li yazıya. Form kullanarak POST yapıyorum bilgileri fakat ID yi gönderemiyorum kod satırlarına. Yani gizlemeden gönderemiyorum. TXT olarak yazarsam falan gönderiyor anca. Bu ID yi gizleyip nasıl göndereceğim.

Bu 28i nasıl alıp ekleme kodundaki ID olarak tanıtacağım. Aşağıdaki koddaki ID ye 28 i nasıl taşıyacağım ?

$tablo = mysql_query("insert into yazilar_yorumlar (id,yorum,onay,yorumcu,mail,tarih) values
('$id','$yorum','$onay','$yorumcu','$mail','$tarih')");

Şimdiden teşekkürler

A

..::aTi::..

Misafir
id sutununun özelliklerini sağdaki kutucuktan auto increment olarak değiştir.

$tablo = mysql_query("insert into yazilar_yorumlar (id,yorum,onay,yorumcu,mail,tarih) values
('','$yorum','$onay','$yorumcu','$mail','$tarih ')");

olarak kullan otomatik olarak +1 değerini ekler her kayıtta

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Tam anlayamadim. URL'ye id=28 diye yazarsan $_GET[id] = 28 olarak degisken atar. Gizli gondermek icin html formuna "hidden" bir object acip oradan post olarak yollatabilirsin. ID'leri auto-increment olarak tanimlamak sql serverinda giris yaparken id numarasi girmene gerek kaldirmayacak kendisi otomatik numaralandiracaktir.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aradığın şey şudur :
<input name="formdaki_gizli_deger" type="hidden" value="<?php echo $degeri_yirmi_sekiz ?>">

yanlız yukarıdaki satır <form method=post .....> bu arada olması lazım </form>

ayrıca bu değeri öbür tarafta (action sayfasında) alabilmek için şunu yapıyorsun

$formdan_gelen_id_degeri = $_POST["formdaki_gizli_deger"];

cümleyi ise şu şekilde ayarlayacaksınız:

...................... values
('.$formdan_gelen_id_degeri.','$yorum','$onay','$yorumcu','$mail','$tarih ')");

dikkat ederseniz ilk tek tırnaktan sonra nokta işareti koyduktan sonra değişkeni yazıyoruz ve değişkeni yazdıktan sonra tekrar nokta koymayı unutmuyoruz.
bu noktalar iki parça string ile değişkenin taşıdığı değeri birleştiriyor (string toplama işlemi yani)

ayrıca .::aTi::. arkadaşın dediği de şudur.

neden id değerinin artışıyla uğraşıyorsun ki mysql (veritabanı) bunu otomatik yapıyor. ama otomatik yapması için veritabanına bunu söylemen gerekecek.
şu aşağıdaki ALTER TABLE ile başlayan 3 sql cümlesini de ayrı ayrı çalıştırmayı başarırsanız id değerinin otomatik artışını sağlamış olacaksınız.

ALTER TABLE `yazilan_yorumlar` CHANGE `id` `id` INT( 11 ) DEFAULT '0' NOT lisanssız
ALTER TABLE yazilan_yorumlar DROP PRIMARY KEY, ADD PRIMARY KEY(id)
ALTER TABLE `yazilan_yorumlar` CHANGE `id` `id` INT( 11 ) DEFAULT '0' NOT lisanssız AUTO_INCREMENT

ilk ikisini sizin oradaki tablonun yapısını bilmediğim için yazdım asıl işi yapacak olan ise 3. cümle

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tamam arkadaşlar sağolun işte aradığım type hidden idi auto-increment değil. yani biliyorum var bir hidden ama bir türlü çıkaramadım :) çok teşekkürler

bir de antiflood için bir koruma kodu arıyorum. önerebileceğiniz bir yer bir kod var mı

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sana daha fazla iyilik yapmamı ister misin; hatırlayamadığın html kodları için bir referans falan ister misin?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.