İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

php

N

neco83

Misafir
selam,
ben linuxu c proglamlama ve php çalışmak için kurdum. ama ben şimdi bu c ve php'yi nasıl kullanacam. yani demek istediğim paket felan nasıl yükleyecem? redhat7.3 kullanıyorum.

P

phoeniks

Misafir
C icin ayri bir paket falan kurman gerekmiyor daha dogrusu o zaten kurulu olarak geliyor.Her hangi bi editorden(ben sana vi veya vim ogrenmeni tavsiye ederim) yazdigin kodu gcc ile derleyebilirsin!Temel olarak
-----
gcc deneme.c
-----
dediginde eger kodun dogru calisiyorsa a.out diye dosya olusacak onu calistirmakla (yani bash$ ./a.out) programin calismis olur...
-----
gcc -o deneme deneme.c
-----
dersen a.out yerine deneme diye bi dosya olusur.
Daha fazla bilgi icin
-----
bash$man gcc
-----
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
php icinde yanlis degilsem kendin paket yuklemek zorundasin!(Mandrake'de boyle ama RedHat kullanmadim!)
root olarak gir ve cd-lerden php ile ilgili paketi bul...muhtemelen php ile baslayan uzun bi ismi vardir!
------
rpm -i php-.....
------
programi kurar...Ama en iyisimi sen grafik arayuzlu bi paket kurma programiyla yap bunu!Kpackage Manager veya Softwear Installer gibi...
Php'nin yaninda eger kurmamissan mysql'ide kurmani oneririm!

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.