İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PhpMyAdmin kullanıcı oluşturmak?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Sitelerimde genelde MsSql kullanıyordum. Ancak çeşit olsun diye yeni bir site için MySql kullanmak istiyorum. WimpServer diye bir program indirdim sağolsun çat çut bişiler yaptı kurulumu bitirdi :)
Ancak PhpMyAdmin i açtığımda kullanıcı adı ve parola kısmına bir şey yazmıyorum, şifresiz giriyorum. Ancak bu seferde yetkim olmadıgı için veritabanı açamıyorum. Kullanıcı nasıl oluşturucam bilgisi olan arkadaşlardan reca :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Peki appserver la wimp arasında ne fark var? Yani ikiside sonuçta aynı şeyi kurmuyormu?

E

Erturk

Misafir
Bahsettıgın programı bılmıyorum. Aynı seyi kursalar bile aynı yontemle veritabanı actırmıyor olabilir. Appserver da phpmyadmin e giriş için kullanıcı adı ve sıfre (default: root 123456) girmek zorundasınız. giriş yapınca karsınıza "Yenı bır verıtabanı olustur" dıye yazı geliyor. Olusturuyorsunuz ve tablolarını acıyorsunuz vs vs

Kullanımı kolay oldugu ıcın onu onerdim.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Onu seneler önce kurmuştum aslında adı aklıma gelmemişti. Php dosyaları çalıştırmak için port numarası yazmak zorunda kalınıyordu. Hiçte hoş değildi bu durum, ancak wimp kurunca böyle bir şeye gerek kalmıyor. Biraz daha araştırıyım belki çözümü vardır.

T

trgy

Misafir
easyphp kurayım dedim geçen gün. Bi vbulletin kuramadım easyphp'de.

root şifresini değiştirmek gerekiyormuş boşluk olarak kabul etmiyor şifreyi vbulletin. Değiştirdim bu sefer phpmyadmin e giremedim. Açıkçası baya bi sorun oluyor bu tarz şeyler. Ben de güzel, kullanışlı ve sabit bir şifresi olan birşey bulamadım.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Uzman degilim ama bazı sunucularda whm den girince phpmyadmin e girilmiyor yada düzenleme yapılamıyor.
Cpanel den girince oluyor..

E

Erturk

Misafir
Arkadaslar eger AppServ in son surumlerınden kurarsanız ınanın cok rahatlayacaksınız. Ben App ile tanışana kadar hep Xampp kullanırdım. Inanın bir anda sogudum ondan :) Cok rahat bir yazılım. Dileyene team ile anında kurulum yapabilirim. Yada burada konumu acsam ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.