arkadaşlar türkiye lokasyon host firmalarına ping atıp bakıyorum 233 ms. gibi yazarken almanya netdirekt ping degerınde 188 küsür yazmakta. bu hız yada kalite farkımı tam olarak nedir ?
Evinden yolladığın bir pakedin karşıya gitme süresi. Çıplak gözle Almanya Türkiye farkının çok ayırt edilebileceğini sanmıyorum. Yer seçerken, çok da göz önüne alınması gereken bir faktör değil bence.
arkadaşlar türkiye lokasyon host firmalarına ping atıp bakıyorum 233 ms. gibi yazarken almanya netdirekt ping degerınde 188 küsür yazmakta. bu hız yada kalite farkımı tam olarak nedir ?
Boyle olmasi cok normal, cunku domaintools da amerika lokasyonlu. Yani amerikadaki 2 makinanin ping suresi, farkli bir ulkedeki makinanin ping suresinden daha dusuk olacaktir.
pc'ye göre durum değişiyo misal tr local'i bir sunucadan cevap istiyorum video izlediğimde 230ms video izlemediğimde 40-50ms bence bunun pek bi önemi yok ama.
almanya localli bi sunucu benim fikirim tr locali bi sunucudan daha iyidir. 8 aydir sunucu kullanan biri için bu yorumu yaptim.
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.