İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Piyano

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
aranızda piyano dinlemeyi seven varmı bilmiyorum. Tasarımcı arkadaşların sitelerini gezerken ilginç bir şeye rastladım. Sitenin arka fonundan hafif bir piyano sesi gelmeye başladı ve 4 saattir sayfayı kapamadım kesintisiz piyanoyu dinleyip duruyorum merak edenler için: http://www.ajansgrafika.com/ Açıkcası bu kadar sade müzikleri dinlemeyi sevmem ama gece oluşundanmı yoksa psikolojik durumumdan kaynalanan birşeymi çok hoşuma gitti meret :)

Konu sitelerdeki müziklerden açılmışken burayada göz atmanızı öneririm: http://www.oxxo.com.tr/turkce/index.htm insan kendini mağzanın içinde hissediyor.

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Piyano müziğin anası babasıdır. Piyano enstrumanların şahıdır. Piyanonun olmadığı bir dünyada müzik bu kadar gelişemezdi.

Piyano çalınması en zor enstruman olarak kabul ediliyor. Zira 2 elinize ayrı görevler veriyorsunuz ve bu da beyninizi ikiye bölerek ayrı ayrı çalıştırmanızı gerektiriyor. Ayrıca 88 adet tuşu olduğundan, ön hazırlık yapmadan çalmak daha da zordur.

Fazlaca kişisel olacak ama, belki okumak isteyen olur diye yazıyorum.

Henüz 3-4 yaşlarındayken, ailem çalıştığı için ben de bir tanıdığımın yanımda kalıyordum. O da piyano kursunda çalıştığı için onunla kursa gidiyordum. Hayal meyal hatırlıyorum, karanlık odadaki kuyruklu piyanoyu nasıl hayretle izlediğimi. Tuşa basıp sonra arkadaki çekice bakmak için nasıl da çabaladığımı. Büyüklerimin söylediğine göre o zamanlar minik de olsa ritimler çıkarabiliyormuşum. Piyanoya alıştığım için anneme küçük bir org aldırmıştım. Uzunca bir süre o org ile oyalandım. Sanırım 25 tuşluydu. İçinde hazır ritimler vardı ve onları dinledikten sonra aynısını çıkarmaya çalışırdım. İlkokul öğretmenimin tavsiyesiyle bu işin üzerine daha da gitmeye başladım. Orta okulu bitirdikten sonra 1.5 yıl piyano eğitim süreci ve harbi piyano diyebileceğimiz kuyrukluların artık bir aşka dönüştüğü süreç.

Bir dijital piyanoyu keyifle dinleyebilirsiniz; ama kuyruklu piyano size acı çektirir, kimi zaman huzur, kimi zaman hüzün verir. Kuyruklu piyano en hakiki enstrumandır. Yeter ki usta parmakların elinde olsun.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Gamend yazını okumak bir zevkti. Bu geçmişte kalan güzel anıyı bizimle paylaştığın için teşekkürler.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çalan bir kaç arkadaşım vardı..

gerçekten hayatınızda bazı kararlar vermeniz gerekiyor parmaklardan dolayı şuan hepsi bırakmış durumda sen hala çalıyomusun gamend?

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sana şöyle söyleyeyim, sırf piyano dan uzak kalmayayım diye Mcdonald's da yemek yiyorum, piyano bırakılır mıymış. :)

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
parmaklar kalınlaştı basketbol falan derken bir çoğunun isteselerde olmuyo artık:D

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
aranızda piyano dinlemeyi seven varmı bilmiyorum. Tasarımcı arkadaşların sitelerini gezerken ilginç bir şeye rastladım. Sitenin arka fonundan hafif bir piyano sesi gelmeye başladı ve 4 saattir sayfayı kapamadım kesintisiz piyanoyu dinleyip duruyorum merak edenler için: http://www.ajansgrafika.com/ Açıkcası bu kadar sade müzikleri dinlemeyi sevmem ama gece oluşundanmı yoksa psikolojik durumumdan kaynalanan birşeymi çok hoşuma gitti meret :)

Konu sitelerdeki müziklerden açılmışken burayada göz atmanızı öneririm: http://www.oxxo.com.tr/turkce/index.htm insan kendini mağzanın içinde hissediyor.

sen bu merakla yakında piyano kursunada başlarsın :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.