İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Platform önerisi

bertug

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,
www.superbulmaca.com adresli sitemizde iki yıldan fazla bir zamandır yayın yapmaktayız. Sitemizin tek gelir kaynağı reklamlar. Fakat gerek bir şirket olmamamızdan, gerekte uğraşmak zorunda olduğumuz başka işlerden dolayı reklam almak için uğraşamamızdan, buradan sağladığımız gelir, giderlerimiz yanında çok ufak bir miktarda kalıyor.
Sitemizin hafta içi günlük ziyaretçi sayısı ortalama 1300 civarında. Üye sayımız 60.000 den fazla. Gösterdiğimiz sayfalara reklam alabilmiş olsak en düşük hesaplamalarda bile yüksek rakamlara erişiyoruz.
Birçok siteninde benzer koşullarda olduğunu gördük. Tıpkı benzer durumda diğer pekçok site gibi. Harcadığımız emeğin -referans olması dışında- geri dönüşü olmuyor bize maalesef. Ideefixe, Siberalem gibi sitelerin bannerını yayınlayarak ufakda olsa para kazanmaya çalışıyor birçok site. Oysa sitelerimize reklam alabilsek bu kazançlardan çok daha fazlasını elde edebiliriz.
Evet, reklam pazarlayıcı firmalar var. Birçoğuna başvurmuşsunuzdur belki.. Ama bu firmalarda genellikle başvuruları ciddi görmüyorlar. Yada şirket olmamamızdan dolayı kabul edemiyorlar teklifleri.
Peki ne yapabiliriz..? İşte bu sorunun cevabını belki ortak hareket ederek bulabiliriz diye düşünüyorum. Belki bir platform oluşturabiliriz yada bir şirket. Belki kendi reklam serverımızı oluşturabiliriz vs.. Birçok çözüm yolu bulunabilir. Tüm bunları tartışacağımız bir sistem (mail grubu, toplantılar vs..) oluşturmamız konusunda sizlerinde fikirlerini bekliyorum.

Bertuğ Kodamanoğlu
www.superbulmaca.com

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
böyle bir platforma kendim ve internet için her türlü desteği sağlamaya hazırım. özelliklede maddi kısma katkıda bulunabilirim. bence site sahiplerinin sitelerini kaydedebildiği ve kendi reklam fiyatlarını yayınlayabileceği bir sistem güzel olur ayrıca reklam veren bölümüde olur. üye kazandığı parayı çekebilir veya başka bir siteye reklam vermek için kullanabilir. benim aklıma böyle bir sistem geliyor. hosting ve domain platform oluşturulursa benden(ayrıca gereken başka masraflarada katkıda bulunabilirim)...

F

funcitytr

Misafir
bende böyle bir projeye katılabilirim. güzel bir fikir...

emerev

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu ortaya atılan bir öneri olarak mı kalacak. Yoksa hayata geçirilecek mi? Birleşip kendi reklam alanlarımızı toplu olarak pazarlayacak mıyız? Öncülüğü kimde olacak.
Reklam bulamadığımız zamanlarda eşit miktarda birbirimizin reklamını yaparak hiç yoktan birbirimize hit sağlarız.

sanalcafe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öncülüğün hiti en yüksek sitede veya ayrı bi domainde olması lazım

ayrıca bunun için asp veya php bi sistem yazılabilr hangi site ne kadar banneri göstermiş, clickleme oranlarına göre ödenecek tutar filan

bi kişi banneri 60.000 kez gösterirken, diğeri 10bin kez gösterince aynı parayı almıcak sonuçta

birisi bir domain alsın, server ve sistemi kurdurtarak biraz riske girsin
ondan sonra beğendiği sitelere teklif götürsün.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
o zaman arkadaşlar php ile bu kodu yazabilecek arkadaşlar teklif vermeye başlasın. ilgilenenler buraya yazsın detay isteyenler ise [email protected] adresine mail atsın.

F

funcitytr

Misafir
Ayrı bir domain alıp buraya bu reklam hizmetini kurduğumuz zaman kimin nerde ne kadar reklam gösterdiğini ne kadar clicklendiğini görebiliriz. İlk başta böyle 10 15 siteyle çalışma aşlarsak ve hepsinde bu 468 x 60 en üstteki reklam alanlarını bu iş için ayırıp birleştirirsek bence internette baya bir duyulmuş olur. Bu sayede firmalar gelip reklamı aldığımız domain üzerinden verir. Bütün sitelerde otomatik gösterime girer. Daha sonra bu sisteme kayıt olmak isteyen sitelerin başvurularını inceleriz. Bence çok süper bir portal olur. Katılmak isteyen arkadaşlarla bir toplantı şeklinde bir yerde konuşalım. Herkes fikirlerini ortaya atsın ve gerçekleştirelim.
Domain ve Hosting olayı benden onları ayarlarım ben kendi çabamla. Fakat yazılımı ben yapamam pek bilgim yok. Bu konuda da bilgili bir arkadaşla çalışırsak üstümüze olmaz :)
Reklam alamadığımız dönemlerde de kendi reklamlarımızı yayınlayarak sitelerimiz arasında bir birlik sağlamış oluruz. Hatta sitelerimizde de xxx network üyesidir şeklinde yayın yapabiliriz.

Böyle bir sisteme katılmak yardım etmek ve öneri getirebilecek arkadaşlar burada yazsınlar. İlk 10 15 sitelik üyelerimizi belirleyelim ve yayına geç kalmadan başlayalım derim :)

Bu sisteme aşağıdaki sitelerimle katılabilirim.

http://www.funcity-tr.com
http://www.turkwebmasters.net
http://www.fun.gen.tr
http://www.kapsam.net (Yenileniyor !)

İyi Çalışmalar...

O

osari

Misafir
Arkadaşlar böyle bir platforma gerçekten ihtiyacımız var. Bende kendi tasarımını yaptığım sitelerimle size destek vermek isterim. Eğer bir domain host olayına girilecekse örneğin kaç siteyle başlayacağız 15 , domain ve hostun maliyeti ne atıyorum yılda 150 milyon. Çıkaralım 10 ar milyon dizaynı bir iki arkadaş , kodu bir arkadaş yazsın bu arkadaşlara kazançtan ekstra komisyon verelim. Onların emeğide yerde kalmasın... Bu tarz bir platform için fatura kesebilecek bir şirketde bulmalıyız.. (Malum reklam giderdir ve bize reklam veren bir şirket bunu vergiden düşmek isteyecektir)..

iyi çalışmalar

OZAN
http://osari.oper.metu.edu.tr/aksehir/aksehir.htm
http://osari.oper.metu.edu.tr/eskrim/

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
arkadaşlar domain ve hostu ben karşılayacağım. bu konuda masraftan çekinmeyeceğim. yalnız kodu yazacak arkadaşlar lazım. şirketleşme olayına gelincede ankara veya istanbuldan arkadaşlar iletişime geçebilir. organize bir internet şirketi piyasada çok etkili olacaktır. böylece ortaya sağlam projeler çıkabilir.

F

funcitytr

Misafir
domain host zaten sorun değil. bende alabilirim sende alabilirsin. onda sorun yok. birleşerek php script asp script neyse onuda yazdırabiliriz. tanıdıklarım var. bence ilk önce halletmemiz gereken başka bir konu var ?

Bu uygulamaya katılacak siteler ! Bence ilk önce siteleri belirleyelim. Kimler ilk başta bizimle birlikte olacak. Arkadaşlar sadece böyle bir uygulamda olabilirim demiş. ONlarla detaylı bir şeklide toplantı şeklinde görüşmemiz lazım. İLk önce birlik ve beraberliği sağlayalım.

Başlangıç olarak bence 10 -15 tane duyulmuş, güvenilir belli bir kısma hitap eden sitelerle uygulamayı başlatırsak olur diye düşünüyorum.

Ben derim ki bu Cuma veya Cumartesi akşam saatlerinde 9 gibi, bir irc de toplantı yapalım. Ama bu iş tabi sadece benim dememle olmuyor. Katılımlarınızı bekliyoruz...

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
arkadaşlar kod için yazılımcı arkadaşlardan fiyat alacağım. site özellikleri olarak ne istediğinizi yazarmısınız.

oyuncu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
kod yazılımı konusunda sınırsız destek veriyorum. cgi php
artı hostta açabilirim(100 MB 20 GB buda ücretsiz)
Yarın ya ben daha iyi bir yerden banner aldım orasının fiyatı daha iyi gibi herkes yan çizecekse bu işe hiç girmeyin...
toplanalım bir gün bir kanalda...
icq vs chat
ben her zaman netteyim

OguzKaganAslan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
yazılımı ücretsiz edinebilirsiniz kendiniz yazmanıza gerek yok... bu iş için hazır scriptler var... turkticaret in reklam verirken kullandığı script ücretsiz mesela... phpadsnew ... bunu google da aratırsanız çıkar...

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
ben de başta o scripti düşündüm ama platform projesinin ihtiyacı olanı tam karşılamıyor. daha komplike bir şeyler güzel olur. ben en azından ihtiyacı karşılayabilecek kaliteli ve platform üyelerine özel bir şeyler olmasından yanayım.

bertug

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mesajı attıktan sonra bir süre nete girme imkanım olmadı. Pek de cevap gelmez diyordum ama mesajları görünce çok sevindim :)
Ben İstanbul'da oturuyorum. Önümüzdeki hafta (pazar ve sonrası günler) için İstanbul'da olanlar buluşabilirmiyiz? Daha ayrıntılı konuşma imkanımız olur. Öneri derseniz pazar günü saat 14:00 de Taksim Ayrıntı Cafe'de buluşalım?

Script konusunda benim aklımda phpadsnews vardı. Özellikle son sürümünde hem reklamcılar hemde yayıncılar diye bölümleri vardı (çok ayrıntılı incelemedim). Neyse detayları konuşalım :)

K

kolaymuziknet

Misafir
seve seve yardımıcı olurum.Turkiye'de bir kaç tane sayılı site parayı goturuyor.Arkadaslar bole grup olusturusanız msg yollayın.ç
benimde sitem http://www.kolaymuzik.net

F

funcitytr

Misafir
arkadaşlar siz taksim de makismde buluşacaksınız ama ben Adana da oturuyorum. Ayrıntıları mailime felan iletirsiniz artık :)

iyi çalışmalar...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5