İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Pleskden Taşınıyorum! Acil yardım

W

wolsoft

Misafir
Arkadaşlar bir web sitem var ve hostingci ile çıkan bi kavga sonucunda diğer bir hosta geçme gereği duydum. sitemde geniş içerikde mp3 yayınlıyorum bunu nasıl taşıyacağım. pleskde DB yedeği nasıl alacağım ve php-nuke kullandığım için modul dosyalrını filan ne yapmam gerekiyor?

P

PHP Warner

Misafir
Diğer sunucu plesk mi? Eğer plesk ise, panel üzerinde backup alabilirsin. Lakin diğer sunucuda da dediğim gibi plesk olmalı ve aynı sürüm. Örneğin, dosyaların bulunduğu sunucu plesk 7.5.3 ise, dosyaları taşıyacağın sunucunun da plesk 7.5.x serisi olması gerekir.

Eğer cpanel vs. ise, taşınma işlemini elle yapman gerekir, yada ftp to ftp (bir ftp 'den diğer ftp 'ye senin bilgisayarın üzerinden dosya gönderme) programı kullanabilirsin. MP3 olayı olunca iş biraz zorlaşır.

S

SempatiX

Misafir
Mp3 işi can sıkıcı bir iş, diğer dosyalarını normal yedekleyerek aktar, mp3 ü ise en iyi şekilde wget ile halledebilirsin, ssh erişimi varsa yeni hostunun...

C

cappytoi

Misafir
taşındığın hosta söyle üstüne biraz daha para ver taşısın...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.