İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Radyo hakkinda bir soru?

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam bir sorunum var radyom var yalniz hep kesiliyor buffer %100 kadar sayiyor sonra devam ediyor bu sorun ne ola bilir ve nasil hal edile bilir bide arkadas dinleme sayisi 1024 yapmis bunu en iyi sayi hangisidir öyle sorun olmamasi icin yani? Bilgisi olan yardimci olursa sevinirim saygilarimla....

byhosting

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yayın yapmak için bağlandığınız serverın bağlantı hızına bağlıdır dostum.Yoksa bağlantı düşükse makinede istersen 10000 yap user sayısını farketmez.Birde servera bağlananın interneti adsl olması gerekiyor dial-up sa ondanda olur.

OnurSQL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
1- kullanicinin baglantisi dialup ve 128kb/s kablodur..cunku minimum 256 kb/s erisim gerekiyor.
2- serverda lag vardir :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
24 kbps yayin verirsin dial up gayet guzel dinler.

( <= kucuk esittir )

Yayin kalitesi <= Yayini gonderen kisinin hatti
Yayin kalitesi <= Yayini dinleyen kisininin hatti
Serverin toplam hat cikisi <= Yayini dinleyen kisi sayisi x Bitrate
olmali.

256 K adsl sahibi bir DJ en fazla 64 kbps yayin kaynaklandirabilir. Turkiye hatlari goz onune alinirsa 56 K diyelim. Mp3 bitrate ayari 56 K olarak yapilmalidir. 56K yayin yapinca bir cok kisi rahatlikla dinler yayinini buffer olmaz.

BaRaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Angelo' Alıntı:
256 K adsl sahibi bir DJ en fazla 64 kbps yayin kaynaklandirabilir. Turkiye hatlari goz onune alinirsa 56 K diyelim. Mp3 bitrate ayari 56 K olarak yapilmalidir. 56K yayin yapinca bir cok kisi rahatlikla dinler yayinini buffer olmaz.

Bu olayi cok denedim ama dedigin gibi olmuyo :)

256 K adsl sahibi bir DJ en fazla 40 kbps (mono) yayin yapabiliyor.. Üstü yayin yaptigi zaman yayinda atlama oluyor.. Benim baglantim 768 ve bende bile atlama oldu ki 256 veya asagisi dinleyenlerde ise buffer oluyo..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Teorik yazdim zaten, radyoda ne var evden bile yaparsiniz shoutcastcilar kazikci diye bagiran arkadaslar sesini duyar umarim:)

BaRaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aslinda evdende yaparsin neden olmasin 2mbit bi baglantiyi cek firewall filan hepsini ac sabit bi ip yap pcnide 24saat acik birak yap :)

byhosting

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Dostum iyi güzel ama 2mbit hızı için telekoma yaklaşık 230-240ytl gibi bi ücret ödemesi gerekir..oda pek mantıklı bi fikir değil bence :)

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam yeniden tsk bilgiler icin serverden dolayi orasi olmadi almanyadan bir tanidim arkadas serveri var radyo kuruluyor baktik nasil kura biliriz veya kurmak icin ne gerekli ne yapmali yardimci olurmusunuz bizahmet?

S

Surkent

Misafir
[email protected] msn adresine ekle kaan bey gönderdi söyle sunucumuza radyo kurulacak kendisi size yardımcı olur.

Kaan AKSU
Surkent Host Bilişim Çözümleri

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
1 adet sunucu, upload hizi en az 10 mbit olmasi iyi olur
Unix tabanli bir isletim sistemi (fc veya rhel yakisikli olur)
Shoutcast Server Yazilimi (www.shoutcast.com)
DJ icin Winamp lisanssızsoft ve Shoutcast Broadcasting Tools Plugin.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Surkent tsk aksama bir msnde görusmeye calisim insalah yardimci olur.

Angelo arkadas azcik acarmisin konulari yada biyer yokmu söyle resimli guzelce turkce anlatimli yer?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
128 kbps bitrate kalitede yayin yapiyorsan ortalama bir mp3de gonderdigin veri 4 mb. Toplam 10000 sarki dinletisi yapabiliyorsun. Gunde 330 civari olur. 30-40 kisi giriyorsa yetmez bu hesaba gore.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam bir sorum var bir root server icin nekadar trafic lazim olur acaba? Tam bilen yada bir root server trafic bilgisi olan yazsin bizahmet...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5