Recep ivedik filmi izlediğim en saçma filmlerden bir tanesiydi
İzleyici güldürmek için, küfür etmek, argo söz kullanmak gerekmiyor bence. Recep İvedik filmini izleyip gülenler, 2. defa filmi izlerken "off, pff" deyip, sıkılıp kaşınmaya başlarlar. Çünkü 2. defa zevkle izlenecek bir film değil. Ama bir de Hababam Sınıfı'nı düşünün. 50 defa arka arkaya izlenilse, hiç bıkılmaz. Çünkü onlarda ki amaç izleyiciyi güldüreyim değil. Amacı, sanatını içinden geldiği gibi yapmaktır. Sadece sinema sanatı için değil, Türkiye geneli artık sanatı para için yapıyorlar. Sırf sanatı için sanat yapan ünlüler parmakla sayılacak kadar az. Ben küfüre gülmem ki? O adam orada küfür ediyor, ben burada katıla katıla güleyim. Bu benim tarzıma yakışmıyor.
Film yapılırken herşeyin ucuzuna kaçılmış. Senaryo berbat, kameraman da bir fotoğrafçıyı filan alıp getirdiler sanırım. Çekimler çok kötü, sanki bir sinema çekimi değil de çekilip youtube'ye koyulacak cinste çekilen videolar gibi. Herşey ucuz ve basit.
Sinema diyemeyiz zaten bu çalışmaya. Dizi bu. Sonu yoktu çünkü, herhangi bir amaca bağlanmadı. Diziymiş gibi bitti, bağıra bağıra 2. filmimize bekliyoruz ahaha dediler. Milletimiz de elbette gidecek tabii. Söylenecek pek fazla şey yok aslında, insanların kendi zevkleridir. Gidip gitmeyecekleri kendisine kalmıştır. Ama küfürlere gülüneceğini zannetmiyorum. Onaylamıyorum. Çok basit bir filmdi. 1 saatime acıdım doğrusu