İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

reddii.org virüsü

mavilens

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
birde bu çıktı şimdi bendemi var bir seklemlik ne oluyor bugünlerde host değiştim vu virüs dadandı bundada bana eski siteleri bile attım çöpe gitti yeniden kurdum virüs konusuna çok dikkat ederim ama 3 gün sonra gene geliyor virüs arkadaşlar ne yapmam lazım bundan kurtulmak için ne ettiysem ne yaptıysam olmuyor aysima.com.tr host firması mail attım bizden kaynaklanan sebep değil diyorlar bendende kaynaklanması mümkün değil acaba bu virüsler okus pokus yapıyor olabilirmi artık açıl ftp açıl..
kısaca nasıl kurtulacağım bundan

virüs reddii.org sitesinide okuyor bir şekilde

virüs kodları :

mavilens

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bilgisayarımda trojan yok 10 ayrı host firmasında site yapıyroum sadece bu hostta oluyor diğerlerini başka bilgisayarda yapmıyorum aynı pc ancak sadece bu hosttakilere bulaşıyor + deep freze var + virüs konusunu çok iyi bilirim anlasam nasıl bulaştığını zaten çözerim şüphe ediyorum artık hususimi bulaştırıyorlar

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Virusun yeniden bulastigini farkettiginiz andan itibaren dosyanin en son degisiklige ugradigi tarihe bakin. Daha sonrada host firmasindan hesabiniza ait FTP loglarini isteyin. Eger dosyanin degistirilme tarihine denk dusen bir FTP girişimi varsa dosya FTP şifresini bilen bir yazilim veya kişi tarafından editleniyordur. Dosya degisikligi olan tarihte ftp girişimi yoksa size hizmet veren makinada virus olabilir.

Not: CuteFTP gibi bir yazilim kullaniyorsaniz, yazilimda kayitli sifre tutmayiniz ve FTP sifrenizi tekrar degistiriniz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.