İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Reklam Fiyatlandırması konusunda fikir istiyorum.

A

amatorSitesahibi

Misafir
Merhaba,

Günde birkaç bin kişinin ziyaret ettiği bir web sitem var.
Sitemin kullanıcıları genellikle 20-40 yaş arası çalışan insanlar veya üniversite öğrencileri.

Sitem için reklam teklifi aldım, fiyat belirlemem gerekiyor,
CPM başına fiyat belirlemek istiyorum fakat bu işin şu anki piyasası konusunda pek bir fikrim yok.

Piyasayı düşürerek başka sitesahiplerini zora sokmak istemiyorum, makul bir fiyattan reklam alma düşüncesindeyim.

Sayfa üstü 10 000 (10 CPM) adet 468 60 reklam gösterimi için 15 milyon lira uygun bir rakam mı sizce?(CPM başına yaklaşık 1 euro)

Reklamverenler uzun dönemde de geçerli olacak bir fiyat istiyorlar, o nedenle kafam iyice karışmış durumda.

Birileri fikir verebilirse sevinirim.

Siz sitenize ne kadardan reklam alabiliyorsunuz veya alamıyorsunuz?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

sanalcafe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sitenin adresi ne?
ve sitedeki banneri nerde yayınlacağına bağlı olarak değişir bu
ayrıca senin yaş grubun ile, reklamverenin ulaşmak istediği kitle de önemli

A

amatorSitesahibi

Misafir
Merhaba,

Cevap yazdığınız için teşekkürler.
Sitem www.eniyikim.com

Bir bilgi yarışması sitesi. Kullanıcı profilim yukarıda belirttiğim gibi.
Yazdığım fiyatlar da sayfa üstlerinde duran 468*60 reklamlar için.

Ben genel bir fiyat belirleme çabasında olduğum için karşı tarafın hedef kitlesini şu aşamada hesaba katamıyorum.

Saygılarımla.

sanalcafe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
siten için sanırım doğru bir fiyatlandırma yapmışsın
umarım bu ölü piyasada kabul edilir

S

Sticks

Misafir
Sana tavsiyem bu ölü piyasada , sanalcafe'nin dediği gibi , CPM yerine aylık sabit ücretlendirme yapman. Senin için daha iyi olur.

Örneğin ben kendi yabancı webmaster network'ümde aylık $75 den başlayan bannerlar alıyorum ama şu an Text Linkler önemli olduğu için aynı şekilde aylık text linkleri $280 'e alıyorum .

Bu piyasada isteyeceğin verimi elde edebileceğini pek sanmıyorum çünkü cidden Türk piyasası ölü ve bu yüzden girmiyorum..

Sana kolay gelsin başarılar .

O

OakLyn

Misafir
bu reklam talebi bana da geldi. amatorsitesahibi seninki yeşil kart olayından mı geldi?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5